img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

31-1-2020 10:50

Samen koken voor opa en oma in Haelen met Lekker Leudal

Haelen - Opa’s en oma’s werden door de kinderen van groep 6 van basisschool De Leerlingst in Haelen op woensdagavond 29 januari 2020 getrakteerd op een diner bij Ria Joosten Catering & Evenementen.  Zij waren namelijk de winnaar van Lekker Leudal, een traject waarbij basisschoolleerlingen uit Leudal nadachten over gezonde voeding op een leuke manier.

De kinderen van de deelnemende basisscholen uit Leudal aan KERNgezond bedachten hun eigen heerlijke, gezonde en aantrekkelijke gerechten en mochten deze insturen. Uit elk dorp werd één winnaar gekozen.

Op 5 november 2019 bezocht een foodtruck de scholen en mochten de winnende teams per dorp hun gerecht bereiden met een echte chefkok. Een jury beoordeelde ter plaatse alle gerechten en groep 6 van De Leerlingst werd als winnaar uitgeroepen!

Als beloning mochten zij onder professionele begeleiding een dinnerevent verzorgen voor hun eigen opa’s en oma’s op locatie bij Ria Joosten Catering & Evenementen.

Op 14 januari 2020 werden de rollen verdeeld en werd er geoefend door de leerlingen. Zodoende waren er op 29 januari 2020 bij het dinnervent leerlingen die kok waren, gastheren en –dames, barmannen en –vrouwen, obers en verzorgden ze ook het entertainment tussen de gangen door.

Foto en video: Fred Simons

Wellicht interessant