img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

31-1-2020 12:45

Laurentius Ziekenhuis per 1 februari 2020 rookvrij

Roermond - Met ingang van zaterdag 1 februari 2020 is het Laurentius Ziekenhuis geheel rookvrij.  Roken in het ziekenhuis en op het terrein was al niet toegestaan en recent is ook de rookgelegenheid verwijderd die er nog was op het terrein. Het verbod geldt ook voor alle specialisten, medewerkers en vrijwilligers. Zo draagt het ziekenhuis graag een steentje bij op weg naar een rookvrije generatie. 

img

Laurentius streeft naar een gezonde levensstijl voor medewerkers, patiënten en bezoekers en wil hen een optimale werk- en verblijfsomgeving bieden.

De medisch specialisten van Laurentius juichen dit besluit volledig toe. Veerle de Visser, longarts: “Als longarts ben ik natuurlijk blij met deze maatregel. Als arts zien we dagelijks de vreselijke gevolgen van roken op lange termijn. Roken staat bij patiënten ook vaak het herstel in de weg: het heeft effect op de werking van medicatie en behandeling en ook op de wondgenezing. We beseffen ons goed dat roken een verslaving is, en het lastig is om ervan af te komen. Sommige patiënten en medewerkers zullen niet blij zijn met deze maatregel, maar als ziekenhuis heb je een voorbeeldfunctie."

Ze vervolgt: "Voor opgenomen patiënten die roken, bieden we altijd hulpmiddelen aan, bijvoorbeeld nicotinepleisters, –kauwgum of een rustgevend middel. Ook hebben we in het ziekenhuis een Rook-stop-poli, waar iedereen die graag extra hulp wilt bij het stoppen met roken, met verwijzing van de huisarts, terecht kan om een gericht programma te volgen.”

Ook voor alle specialisten, medewerkers en vrijwilligers is de rookgelegenheid op het ziekenhuisterrein verwijderd. Zij mogen alleen nog in de lunchpauze roken, buiten het ziekenhuisterrein en niet in dienstkleding.

Tags
Wellicht interessant