img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-2-2020 14:06

Startbijeenkomst nieuw Alzheimer Café Maasgouw

Maasbracht - Het aantal inwoners met dementie neemt de komende jaren fors toe. Ook in Maasgouw is dit het geval, naar verwachting 26% toename in de komende vijf jaar. Daarom wil de gemeente Maasgouw starten met een Alzheimer Café. Daarvoor is men op zoek naar vrijwilligers. Interesse? Kom dan naar de startbijeenkomst op maandag 17 februari 2020. 

img

Een Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Met een team van vrijwilligers en professionals worden de Alzheimer Cafés voorbereid en georganiseerd.

Om het Alzheimercafé in Maasgouw te kunnen organiseren zijn we op zoek naar vrijwilligers die de avonden willen leiden, coördinatoren, gastheren- en vrouwen en vrijwilligers voor de communicatie/PR over deze avonden. Spreekt dit u aan? Kom dan naar de startbijeenkomst op maandag 17 februari!
 
Tijdens de bijeenkomst licht wethouder Wilms toe waarom het van belang is dat ook in de gemeente Maasgouw een Alzheimer Café komt. U krijgt meer informatie over de opzet in Maasgouw en wat u hierin kunt betekenen. De avond is zo opgezet dat u de sfeer kunt ervaren van een Alzheimer Café.

In Roermond wordt al jaren met succes het Alzheimer Café Roermond georganiseerd. Kees Spapens, de gespreksleider van deze avonden vertelt hier meer over. Ook zijn vertegenwoordigers van Alzheimer Nederland aanwezig om iets te vertellen over de ziekte dementie.
 
Locatie:  De Herberg, Sintelstraat 23 in Maasbracht

Datum en tijd: maandag 17 februari 2020, aanvang 19.30 uur

Meer informatie of aanmelden als vrijwilliger? Neem dan contact op met projectleider Björn Maessen via 06-52 66 95 65 of b.maessen@gemeentemaasgouw.nl.

Op www.gemeentemaasgouw.nl/alzheimercafe staat ook meer informatie over de opzet van de Alzheimer Cafés en het vrijwilligerswerk. 
 

Wellicht interessant