img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-2-2020 02:00

Verscherpt toezicht Laurentius Ziekenhuis opgeheven

Roermond - De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het verscherpt toezicht op het Laurentius Ziekenhuis in Roermond per 30 januari 2020 opgeheven. Het ziekenhuis werd in augustus 2019 onder toezicht gesteld vanwege het opstappen van de Raad van Toezicht. De inspectie trof de maatregel in het belang van goede zorg en wilde het herstel van goed bestuur in Laurentius van dichtbij volgen.

img

De inspectie laat weten: ‘Inmiddels zijn de voorwaarden voor goed bestuur in het Laurentius hersteld en is er volgens de inspectie weer bestuurlijke rust. Afgelopen zomer trad de Raad van Toezicht van het Laurentius af. Nadat de inspectie in augustus maatregelen heeft geëist, zijn er nu voldoende verbeteringen doorgevoerd. Zo is er weer een voltallige raad van toezicht en is de raad van bestuur versterkt. Het verscherpt toezicht is daarom op 30 januari opgeheven.’
 
Marja Weijers, voorzitter Raad van Bestuur: “Wij zijn blij dat het installeren van de nieuwe Raad van Toezicht en het versterken van de Raad van Bestuur voortvarend is verlopen en dat ook de Inspectie tevreden is over onze aanpak. De Inspectie gaf aan dat wij hen goed conform afspraak op de hoogte hebben gehouden. Wij hebben bij de inspectie altijd benadrukt dat de kwaliteit en veiligheid voor onze patiënten niet in het gedrang was en dat wij er te allen tijde voor zouden zorgen dat onze patiënten daar ook geen risico toe liepen. De inspectie geeft aan in de periode van verscherpt toezicht geen zorgelijke signalen te hebben ontvangen in relatie tot de kwaliteit van zorg.”

Tags
Wellicht interessant