img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-2-2020 03:15

Voorlichtingsbijeenkomsten over de nieuwe Donorwet

Regio - Op 1 juli 2020 gaat de nieuwe Donorwet in. Als je geen keuze maakt, wordt je automatisch voor de wet geregistreerd als donor ('geen bezwaar tegen orgaan- en of weefseldonatie'). Wil je weten wat dit inhoudt, welke keuzes je kunt maken en hoe je dat kunt doen? Ga dan naar een van de voorlichtingsbijeenkomsten van het Bibliocenter in Heel, Weert, Heythuysen of Nederweert. 

In samenwerking met de Nederlandse Transplantatiestichting en het ministerie van VWS schenkt het Bibliocenter aandacht aan dit onderwerp. Er is geen goede of slechte mening. Tijdens de bijeenkomst krijg je veel informatie, zodat je een onderbouwde mening kunt vormen om zelf de keuze voor of tegen orgaandonatie (kenbaar) te maken.

De nieuwe Donorwet geldt voor mensen in Nederland vanaf 18 jaar, die staan ingeschreven in een Nederlandse gemeente. In het nieuwe Donorregister vul je in of je na overlijden wel of geen organen en weefsels aan een patiënt wilt geven. Voorbeelden van organen zijn een nier of longen. Voorbeelden van weefsels zijn huid of bloedvaten. Als je je keuze invult, weet jouw familie, partner of vriend(in) of je wel of niet orgaandonor wilt worden. Zie donorregister.nl

De vier bijeenkomsten:

Heel:
vrijdag 14 februari 2020 van 10 tot 12 uur, Sportparklaan 56. Aanmelden kan hier.

Weert:
vrijdag 14 februari 2020 van 13.30 tot 15.30 uur, Wilhelminasingel 250. Aanmelden kan hier.

Heythuysen:
donderdag 5 maart 2020, van 10 tot 12 uur, In de Neerakker 2a. Aanmelden kan hier.

Nederweert:
donderdag 5 maart 2020, van 13.30 tot 15.30 uur, Kapelaniestraat 8. Aanmelden kan hier.

Deelname is gratis.

Tags
Wellicht interessant