img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-12-2018 20:50

Mogelijke bestemming voor oude basisschool in Nunhem

Nunhem - Care+ heeft interesse voor het pand aan de Mariënschootstraat in Nunhem voor de uitoefening van hun dagbesteding. In eerste instantie voor de periode van een jaar met een optie tot verlenging van maximum twee jaar. De gemeente heeft hierover een positief gesprek gehad met  Dorpsraad Nunhem en gaat op 21 december hierover in gesprek met de inwoners van Nunhem om zo een weloverwogen besluit te kunnen nemen. De informatiebijeenkomst is van 17 tot 18 uur in gemeenschapshuis Nunhem.   

img

Foto: JP Adams

De gemeente heeft reeds een aantal gesprekken gevoerd met geïnteresseerde huurders voor het pand aan de Mariënschootstraat te Nunhem. Op dit moment zijn twee partijen Care+ uit Roggel en De Verbinding over, die interesse hebben. Beide partijen voldoen aan het bestemmingsplan van het pand aan de Mariënschootstraat te Nunhem, namelijk maatschappelijk.

Care+ wil graag het grootste deel van het pand te huren van maandag tot en met donderdag van 9.30 tot 16 uur. Het betreft circa dertig personen, die zich onder begeleiding gaan bezighouden met schilderen, knutselen, poetsen, hout bewerken, lezen en tekenen. Daarnaast willen ze de zorg dragen voor de groenvoorziening en een moestuintje bijhouden bij het gebouw.

De Verbinding wil graag één klaslokaal huren voor een nog nader te bepalen aantal dagdelen in de week. De Verbinding is een startende onderneming onder leiding van Petra Jacobs. Zij gaat KRAGT-trainingen geven, een groepstraining voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Tijdens deze avond zijn ook Care+, Petra Jacobs van De Verbinding en leden van Dorpsraad Nunhem aanwezig. Begin januari 2019 neemt het College een definitief besluit over de verhuur. Hierin worden de bevindingen van alle partijen meegenomen. 
 
 

Wellicht interessant