img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-2-2020 01:30

Vastelaoves Villaasj Maasniel is klaar voor de 3e editie

Maasniel - Met twee podia verdeeld over de karakteristieke oude Raadhuisstraat in Maasniel en de Parade als hart van het evenement, is de Vastelaoves Villaasj klaar voor de 3e editie op zondag 23 februari 2020. Ook al is het evenement een buitenfestival, in het geval van slecht weer zijn diverse maatregelen getroffen zodat het festival altijd doorgaat. Je kunt je overigens nog steeds aanmelden voor de Parade.

img

Er zijn optredens van onder andere de Roerdassen, Marc & Erwin, Gwen, Kelly & Lotte, De Polkadots, Erwin Linssen, Ralph Wolters, Daak Laer, De Bekkers en met veel vastelaoves-gekkigheid door de Sjonnies.
 
Begonnen als alternatief voor de optocht is dit ‘vastelaoves-dorp’ inmiddels uitgegroeid tot een echt familie-vastelaoves-festival. Met voor iedereen wat wils, van groot tot klein. En ook al is de Villaasj een buitenfestival, door een grote overkapping bij het podium bij de kerk en het podium bij ‘café-zaal De Sjmeed’, is er genoeg plek om bij een regenbui droog te kunnen staan. En mocht het weer nu echt te slecht worden, dan wordt het programma verplaatst naar de cafés in de Raadhuisstraat.  “De Vastelaoves Villaasj gaat dus altijd door”, benadrukt Peter Blanckers van de organisatie. 

Ook dit jaar is de Parade het belangrijkste onderdeel van de Villaasj. Iedereen kan hieraan meedoen, als einzelgänger, duo of als groep. Oud of jong. Het maakt niet uit. “Je kunt je optochtnummer nog een keer doen of oefenen in Neel, want het is eigenlijk zonde dat je creativiteit alleen in je eigen wijk, dorp of stad te zien is. Misschien word je zelfs het Parade Paerd 2020 of het Troetel Paerd, een speciale prijs voor de jeugd. Aanmelden voor de Parade kan nog steeds”, geeft Peter aan.

Nieuw dit jaar is de Aope Buun. Een plekje op de Villaasj waar je zonder aanmelding muziek kunt maken, een verhaal kunt vertellen. “Gewoon voor de ‘joeks’, op het moment dat het bedenkt. Zeg maar een soort soort Hyde-Park-corner maar dan in Neel.”  

De Vastelaoves Villaasj op zondag 23 februari begint om 14.11 uur. Het festivalterrein is open vanaf 13.30 uur en de entree is gratis. Kijk voor het volledige programma op www.vastelaovesvillaasj.nl of de Facebookpagina.

Tags
Wellicht interessant