img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-2-2020 16:01

Nieuwe sociale huurwoningen in Maasbracht

Maasbracht - De gemeente Maasgouw en Wonen Limburg gaan in Maasbracht, aan de Kruisweg, tijdelijk tien sociale huurwoningen voor kleine huishoudens realiseren. Dit om op korte termijn te kunnen voldoen aan de vraag naar sociale huurwoningen. De woningen blijven 10 jaar staan en kunnen daarna relatief eenvoudig verplaatst worden naar een plek waar op dat moment behoefte is aan extra woningen.

img

Op de locatie aan de Kruisweg stond in 2017 en 2018 het tijdelijke gemeentehuis van Maasgouw. De tien nieuwe woningen, met twee slaapkamers, zijn bedoeld voor mensen die voor een korte periode een woning nodig hebben. Hiermee wordt de huidige druk op de woningmarkt verlicht. De gemeente Maasgouw stelt daarvoor de grond ter beschikking. 

De woningen worden op de reguliere manier via de website Thuisinlimburg.nl verhuurd. De maximale huurperiode is twee jaar. De nieuwe bewoners behouden hun inschrijfduur en hebben zo dus twee jaar langer de tijd om te zoeken naar hun gewenste huis. Met deze adempauze kunnen diverse woningzoekenden geholpen worden.

Naar verwachting kunnen de nieuwe bewoners eind 2020 in hun woning trekken. De huurprijs wordt € 623,- per maand. Het aanvragen van huurtoeslag is mogelijk. 

Op dinsdagavond 18 februari 2020 konden buurtbewoners de tekeningen van de nieuwe woningen bekijken.
 

Afbeelding - Wonen Limburg (art impression tijdelijke huurwoningen Maasbracht)

Wellicht interessant