img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-2-2020 04:55

Herdenking Generaal Anderson - bevrijder van Roermond

Roermond - In het weekend van 28 februari tot en met 1 maart 2020 wordt herdacht dat Roermond op 1 maart 1945 door Amerikaanse troepen onder generaal Anderson werd bevrijd van de Duitse bezetting. Twee van zijn kleinzonen zijn aanwezig en stellen de medaille Groot Officier in de Orde van Oranje-Nassau, waarmee generaal Anderson is onderscheiden, tijdelijk beschikbaar aan het Historiehuis.

Op vrijdag 28 februari 2020 worden Scott en Michael Van Ness, twee kleinzonen van generaal Anderson, ontvangen door burgemeester Rianne Donders. Zij zijn speciaal voor de viering uit Amerika overgekomen.

Zij hebben de medaille, Groot Officier in de Orde van Oranje-Nassau, meegenomen waarmee generaal Anderson is onderscheiden. Rond 12 uur vrijdagmiddag wordt deze medaille tijdelijk toegevoegd aan de expositie 'Frontstad Roermond' in het Historiehuis. Deze medaille is te bezichtigen tot dinsdag 3 maart 17.00 uur.

Op zondag 1 maart, 12.45 uur legt de burgemeester samen met de twee broers een krans bij de herdenkingsplaquette aan het politiebureau op de Andersonweg.

Aansluitend nemen de broers deel aan de optocht met historische legervoertuigen die door Roermond, Maasniel, Swalmen en Herten trekt.
 
 

Wellicht interessant