img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-3-2020 15:14

Leerlingen Latasteschool in Horn samen in beweging

Horn - Leerlingen van de Latasteschool in Horn komen samen met de beweegcoaches uit Leudal in beweging en gaven hiervoor op donderdag 5 maart 2020 de aftrap, samen met wethouder Stan Backus. In Leudal zorgen veel organisaties er voor dat kinderen vitaal kunnen opgroeien. Sport en bewegen helpt hen daarbij.

img

In de gemeente Leudal is daarom een team van beweegcoaches aan de slag om samen met scholen nog meer kinderen in beweging te brengen.
 
De Latasteschool in Horn doet mee en wil graag hun leerlingen een kansrijke start bieden om gezond en sportief op te groeien. Directeur Ruud van Hertum: “We vinden het belangrijk dat onze leerlingen kunnen meedoen en hun eigen talenten ontdekken. Daarom zijn we de samenwerking met de beweegcoaches aangegaan."

Samen met de vakleerkracht sport gaan de beweegcoaches de kinderen nog meer laten bewegen en stimuleren gezonde keuzes te maken. “De school heeft een geweldig speelbos voor de kinderen. Ook doen we jaarlijks met een groep leerlingen aan de cityrun in Roermond mee. Maar er zijn nog meer kansen en mogelijkheden om onze leerlingen actief en gezond te houden”, aldus vakleerkracht Nicole Idema. 

De leerlingen van de Latasteschool gaven samen met de beweegcoach de aftrap voor de samenwerking. En dat kon natuurlijk alleen door samen in beweging te komen. Samen met wethouder Stan Backus werd een figuurlijk startschot gegeven voordat de kinderen hun training  onder leiding van de beweegcoach, voor de cityrun vervolgden.

“Geweldig om te zien hoe de kinderen opleven. Sport verbindt en laat iedereen op zijn of haar niveau meedoen”, aldus beweegcoach Patricia van der Graaf. 

Foto: SX Eindhoven
 

Wellicht interessant