img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-2-2020 04:00

Even bijpraten - Terugblik op carnaval 2020

Roggel - 28 februari 2020 - Het was met recht een bijzondere week. Vasteloavond kwam en ging en ging op zondag 23 februari gepaard met zodanig veel wind en regen dat talloze optochten en evenementen werden afgelast of uitgesteld. Ook voor het team van DeltaLimburg.nl was het een bijzondere week. We mochten voor de eerste keer de registratie van de Sjolefestasie verzorgen! 

img

De Sjolefestasie werd live gestreamd via onze website en FB-pagina en dat dit door jullie werd gewaardeerd, bleek al snel. Al tijdens de live uitzending kwamen leuke en positieve berichtjes binnen voor ons team (Pieter, Gerard, Leon, Leontine, Jamé, Jorik en Mark) over de regie en de beelden. Ook nu nog wordt volop gekeken naar de uitzending (opgeknipt in meerdere afleveringen) en krijgen we nog regelmatig leuke berichtjes binnen. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee!

Maar daar bleef het die vrijdag niet bij. Alsof een hele middag filmen niet al vermoeiend genoeg is, waren Leon en Carmen diezelfde avond op uitnodiging van de gemeente Maasgouw ook aanwezig bij de sleuteloverdracht van Maasgouw en vervolgens gingen ze nog even een kijkje nemen bij de sleuteloverdracht van Leudal in Horn.  

Leontine en Jorik zijn achter de schermen ook nog de hele zaterdag in actie geweest bij de Sjtasiefestasie. Die hele registratie staat inmiddels ook online bij DeltaLimburg.nl.

Ons team is natuurlijk niet zo groot en we kunnen niet overal tegelijk zijn, maar we hebben ons best gedaan met sfeerimpressies van Vastelaoves Villaasj (Fred) in Maasniel en de optochten van Hunsel (Pieter), Roggel (Leon) en Heibloem (Leon). Naast deze videoreportages heeft Leon nog uitgebreide fotoreportages gemaakt tijdens de Sjolefestasie en het Pleinfestijn in Heythuysen.

Deze week stond dus vooral in het teken stond van de Vastelaovend. De komende week start onze 6-delige serie over Tafeltennisvereniging Westa uit Wessem en we hebben natuurlijk ook aandacht voor de viering van 75 jaar bevrijding in Roermond. Wil je niets missen? Like en volg ons dan op onze FB en onze website.

Hartelijke groet,

Helian van Lier, Hoofdredacteur

Tags
Wellicht interessant