img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-3-2020 16:13

Auteur Peter Buwalda in Roermond tijdens de Boekenweek

Roermond - Van zaterdag 7 t/m zondag 15 maart 2020 is het Boekenweek en dat wordt op vrijdag 13 maart 2020 in Roermond gevierd met de bekende schrijver Peter Buwalda. In het Royal Theater komt hij vertellen over zijn werk. Hij wordt geïnterviewd door Frans Pollux - schrijver, muzikant en columnist van De Limburger - en er is ruimte om vragen te stellen. 

img

Na zijn succesroman Bonita Avenue (2012) bleef het even stil rondom de schrijver, maar vorig jaar kwam hij met Otmars zonen helemaal terug. Het boek won de BookSpot Literatuur Lezersprijs en was genomineerd voor de NS Publieksprijs.
 
Over de schrijver:  

De in Blerick opgegroeide Peter Buwalda (50) is een Nederlandse schrijver en columnist. Hij was eerder journalist en redacteur bij diverse uitgeverijen. Hij was medeoprichter van het tijdschrift Wah-Wah en daarnaast schreef hij essays en verhalen voor diverse literaire tijdschriften. In 2010 debuteerde hij met de roman Bonita Avenue en een jaar later won hij de Academica Debutantenprijs, de Selexyz Debuutprijs en de Tzumprijs. In 2012 won hij de Anton Wachterprijs voor de beste debuutroman in 2012. Bonita Avenue werd vertaald in het Duits en Frans (2013), Engels, Hongaars en IJslands (2014) en in het Portugees en Deens. (bron: Wikipedia) 

Datum en tijd: vrijdag 13 maart 2020, van 20 tot 22 uur  

Locatie: Royal Theater,  Hamstraat 7A, Roermond

Tickets (inclusief drankje): €7,50 voor leden van de Bibliotheek Bibliorura en €10 voor niet-leden. Bestellen kan via de website van Bibliorura. 

Foto: Bibliorura

 

 

Tags