img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-3-2020 04:00

Aangepaste dienstverlening gemeente Roermond

Roermond - De dienstverlening van de gemeente Roermond is op enkele punten aangepast als gevolg van het coronavirus. Hieronder vindt u een overzicht. Ook zijn alle raadsbijeenkomsten geannuleerd tot en met 6 april 2020.  Dit betekent dat het Sprekersplein op 18 maart, de commissievergaderingen op 23, 24 en 25 maart en de raadsvergadering op 16 april komen te vervallen.

img

Het betreft de volgende maatregelen:

- Dienstverlening aan de balies in het stadskantoor gaat regulier door. Wel vragen we u om bij verkoudheidsklachten de afspraak te annuleren of te wijzigen. 

- Kom alleen in dringende gevallen naar het stadskantoor. Kijk op de website of u uw aanvraag mogelijk online kunt doen of telefonisch af kunt handelen. 

- De huisvuilinzameling gaat door zolang er voldoende personeel is. Raadpleeg www.mijnafvalwijzer.nl en installeer de AfvalWijzer app. Zo wordt u bij wijzigingen snel en actief geïnformeerd. 

- Het milieupark is tot nader bericht normaal geopend. Medewerkers houden gepaste afstand tot de bezoekers en bij drukte kan het zijn dat u langer moet wachten. Oud papier wordt tot nader bericht normaal opgehaald zolang er voldoende vrijwilligers beschikbaar zijn. 

- Zwembad de Roerdomp en alle gemeentelijke sportaccommodaties zijn gesloten, in ieder geval tot en met maandag 6 april.

- Alle keukentafelgesprekken van het zorgteam worden uitgesteld of telefonisch afgehandeld.

- Bij de afdeling sociale zaken worden alle bestaande afspraken telefonisch afgehandeld. Alle nieuwe aanvragen bij de afdeling sociale zaken worden telefonisch of digitaal afgehandeld. Bijzondere bijstand en inkomenstoeslag kunt u ook online aanvragen. 

- Heeft u naast uw uitkering ook (vrijwilligers-) werk, een re-integratietraject of dagbesteding? Volg dan de adviezen op van de werkgever of de organisatie waar u dit doet. 

- De sluiting van huwelijken en partnerschapsregistraties die zijn gepland in de trouwzaal van het Stadhuis kunnen gewoon doorgang vinden. Wel mogen er vooralsnog niet meer dan 20 gasten bij de ceremonie aanwezig zijn. Als er een andere huwelijkslocatie is, gekozen kan het zijn dat het huwelijk geen doorgang kan vinden omdat de betreffende locatie gesloten is. Wilt u de reeds afgesproken huwelijksdatum en/of huwelijkslocatie wijzigen of heeft u andere vragen over huwelijk of partnerschapsregistratie neem dan contact via mail of telefoon.    

- De studiezaal van het Gemeentearchief is tot en met maandag 6 april gesloten. 

- Het Historiehuis (in de bibliotheek) is gesloten tot en met maandag 6 april.

- Het Cuypershuis is momenteel gesloten in verband met een herinrichting. 

- De fietsenstalling Stenen Trappen aan de Neerstraat is tot nader bericht gewoon geopend. De fietsenstalling onder het Kloosterwandplein is gesloten tot en met vrijdag 20 maart. 

Foto: DeltaLimburg.nl

Tags
Wellicht interessant