img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-3-2020 12:27

Burgemeester Maasgouw sluit woning na aantreffen hennepkwekerij

Maasbracht - Burgemeester Stef Strous van de gemeente Maasgouw heeft op vrijdag 20 maart 2020 een woning aan de Emmalaan 38a in Maasbracht voor drie maanden gesloten. De politie vond tijdens een controle een operationele hennepkwekerij met 135 hennepplanten. De hennepplanten zijn direct geruimd. Er was volgens de netwerkbeheerder sprake van brandgevaar door manipulatie van de elektrische installatie. De eigenaar van de woning heeft medewerking verleend aan de sluiting. 

Drugshandel, wietteelt of de productie van andere drugs raakt buurtbewoners altijd door bijvoorbeeld stankoverlast en vervuiling, maar ook door een onveilig gevoel in de eigen woonomgeving. Daarnaast heeft het ook een negatieve invloed op de waarde van de eigen woning. Daarnaast is er mogelijk gevaar voor brand, verstikking en explosies. 

Daarom wordt iedereen opgeroepen om te melden als er een vermoeden is van drugshandel, wietteelt of productie van drugs in de eigen buurt. Neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer: 0800-7000.  

Melden is dus altijd veilig.

De politie onderneemt altijd actie op basis van een melding. Wat die actie is hangt af van de situatie. Soms merkt degene die de melding heeft gedaan daar zelf niets van, doordat er achter de schermen iets gebeurt.

Melden heeft dus altijd zin. 

Wellicht interessant