img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-3-2020 07:30

'The Passion' in Roermond gaat helemaal NIET door

Roermond - Door de nieuwe maatregelen die op 23 maart 2020 door de Rijksoverheid zijn afgekondigd, is het duidelijk geworden dat The Passion dit jaar in Roermond op geen enkele manier doorgang kan vinden. Eerder was al besloten om het evenement zonder publiek te houden, maar nu vervalt het dus helemaal.

Door de aantrekkingskracht van The Passion, er werd uitgegaan van 20.000 bezoekers, was al eerder besloten dat het evenement absoluut niet meer met publiek kon plaatsvinden. In de tussentijd heeft intensief overleg plaatsgevonden over alternatieven. Dat overleg is gestopt, nu vanuit het Rijk de nieuwe maatregelen zijn afgekondigd. 

“Het jaar 2020 beloofde een prachtig evenementenjaar te worden voor Roermond,” aldus Burgemeester Rianne Donders. “Maar de wereld is door de coronacrisis volledig op z’n kop gezet. Alle aandacht gaat nu terecht uit naar gezondheid, naar veiligheid en naar het stoppen van de verspreiding van het virus. Hoe jammer het ook is dat mooie evenementen niet door kunnen gaan, dit is het enige dat verstandig is.”

De omroepen EO, KRO-NCRV en producent Mediawater beraden zich op een actueel alternatief plan voor een tv-uitzending op 9 april op NPO 1.

Foto: Evangelische Omroep/NCRV-KRO (de cast van The Passion 2020)

Tags
Wellicht interessant