img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-3-2020 12:53

Kunstenaar Patrick Kusters ontwierp de #socialdistancebank

Baexem, 27 maart 2020 - De in Baexem woonachtige kunstenaar is gespecialiseerd in hele grote zitobjecten in de openbare ruimte. Om duidelijk te maken dat anderhalve meter afstand houden echt belangrijk is, ontwierp hij de #socialdistancebank. Samen met zijn team en zijn dochter bouwde hij afgelopen dagen dit meubel. Hij hoopt dat de foto’s van de bank veel gedeeld gaan worden om nog meer bewustzijn te creëren. 

img

Patrick: “Iedereen heeft te maken met de coronacrisis, of je het nu wilt of niet. Toch zie ik om mij heen veel situaties waarin het mensen niet lukt om afstand te houden, terwijl dit de meest effectieve maatregel is om erger te voorkomen. Als beelddenker heb ik gezocht naar een vorm waarbij het direct duidelijk is wat er wordt bedoeld, namelijk afstand houden van elkaar. Dat levert een confronterend beeld op, normaliter zijn mijn meubels bedoeld om mensen bij elkaar te brengen. Nu ook, maar dan op veilige afstand”.

De bank biedt plaats aan maximaal 2 personen die anderhalve meter uit elkaar zitten. Best een hele afstand, maar niet te ver om nog een goed gesprek te voeren.

“Des te meer afstand we nu houden, des te eerder zijn we weer echt bij elkaar", aldus de kunstenaar.  

De #socialdistancebank is op aanvraag beschikbaar om meer bewustzijn te creëren via info@dutchlite.nl.

Patrick Kusters ontwierp eerder ook de Doonderbiebank, die in mei 2019 in Neeritter werd onthuld.  

Wellicht interessant