img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-1-2019 10:00

Raadsvergadering profielschets nieuwe burgemeester op 8 januari

Heythuysen - Tijdens de extra raadsvergadering in Leudal op 8 januari, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, zal ook gouverneur Theo Bovens aanwezig zijn. Op de agenda staat de definitieve vaststelling van de profielschets waaraan de opvolger van burgemeester Arno Verhoeven moet voldoen. Burgemeester Verhoeven gaat in september 2019 met pensioen.   

img

Foto: Leon van Lier

De profielschets die op 8 januari wordt aangeboden aan Gouverneur Bovens is inmiddels bekend.
Het moet iemand zijn met een pragmatische inslag, iemand die op de voorgrond treedt, durft in te grijpen, de regie neemt bij langlopende zaken, zaken niet meteen doorschuift naar een wethouder en bedachtzaam handelt. 

Ook inwoners van Leudal hebben kunnen aangeven wat zij zoeken in de nieuwe burgemeester en dat hebben zo'n 200 burgers ook gedaan. Als belangrijkste eigenschappen worden genoemd betrouwbaarheid, daadkracht, eerlijkheid en belangstellend zijn.

Nadat de profielschets op 8 januari aan de gouverneur is gepresenteerd en definitief is vastgesteld, kan er op de functie worden gesolliciteerd. Het is de bedoeling dat de naam van de nieuwe burgemeester in juni bekend kan worden gemaakt.
 
 

Wellicht interessant