img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-4-2020 12:23

Op berenjacht in de gemeente Leudal

Leudal - In navolging van het landelijke initiatief is er nu ook een speciale Berenjacht Leudal. Het is de bedoeling dat mensen teddyberen voor het raam zetten, zodat kinderen in hun eigen buurt op speurtocht kunnen gaan om zoveel mogelijk beren te ontdekken. Er is een speciale FB-pagina aangemaakt voor Leudal. Mensen die een beer voor hun raam zetten, kunnen dat op die pagina aangeven met het adres erbij. Ouders kunnen op basis van de adressen een route uitstippelen.  

img

Het idee is overgewaaid uit Australië en Engeland. Inspiratie ervoor is geput uit het kinderboek 'Wij gaan op berenjacht' van Michael Rosen en Helen Oxenbury. 

"Ouders die lang binnen zitten met hun kinderen vanwege het coronavirus, hebben zo een leuke activiteit in de buitenlucht", aldus initiatiefneemster Petra van der Stelt (58). De actie liep al in landen als Australië, Frankrijk en België. Petra van der Stelt zette een Nederlandse variant op. De adressen worden bijgehouden op een kaart, zodat deelnemers een idee hebben waar ze kunnen zoeken.

Bertine Hanssen-Nijsen is de initiatiefneemster van de FB-pagina Berenjacht Leudal, speciaal voor de kinderen die in de gemeente Leudal wonen.

Foto: DeltaLimburg.nl (ook op Kerkstraat 9 in Roggel zit een beer op de uitkijk)

 

Tags
Wellicht interessant