img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-4-2020 19:51

Het team van DeltaLimburg.nl - Pieter Cornelissen

Het team van DeltaLimburg.nl bestaat uit een aantal zeer betrokken en gemotiveerde mensen, die met veel passie en energie reportages en programma's maken in Midden-Limburg. Soms alleen, soms in teamverband. DeltaLimburg.nl zou niet zijn wat het nu is zonder hun tomeloze inzet. Ze stellen zich graag aan jullie voor!

img

Ik ben Pieter Cornelissen en woon vanaf 2007 in Maasbracht.

Sinds wanneer ben je betrokken bij DeltaLimburg.nl?

In september 2019 ben ik betrokken geraakt bij DeltaLimburg.nl. De mensen die in 2018 gestart waren met dit digitale platform voor Midden-Limburg, kende ik al van eerdere projecten. Omdat ik geloof in de kracht van het internet en de vele mogelijkheden die het biedt, ben ik ingestapt. 

Wat houden je werkzaamheden in?

Op mijn visitekaartje staat cameraman/verslaggever, maar inmiddels zijn mijn taken wat uitgebreider. Zo probeer ik strategisch mee te denken om DeltaLimburg.nl stevig in de markt te zetten. Ik bedenk programma’s, onderhoud contacten en biedt daar waar nodig een helpende hand binnen de productie van programma’s. Mijn werkterrein ligt voornamelijk in de gemeente Maasgouw.
Sinds wanneer ben je werkzaam in de mediawereld?

Vanaf mijn dertiende ben ik gefascineerd door alles wat komt kijken bij het maken van een programma. Via de VARA Vereniging ben ik in 1980 terechtgekomen bij de televisie. Kort daarna ben ik overgestapt naar Eurorue bv en later naar AVPoint in Heerlen en de laatste jaren heb ik vooral gewerkt als freelancer. Mijn kennis en vaardigheden liggen toch vooral “achter de schermen”, ik kan terugkijken op bijna 40 jaar ervaring. Ervaring in het maken van honderden items voor omroepen, bedrijven, overheidsinstellingen en verenigingen.

Camerawerk, editing, programmamaker, floormanager en cameraregie bij evenementen, het is een korte greep van activiteiten. Dat ik nu af en toe bij DeltaLimburg.nl vóór de camera sta, is voor mij nieuw. Het is ook wel een beetje griezelig jezelf terug te zien en te horen. Maar ik zie het als een uitdaging!

Hoe bevalt het bij DeltaLimburg.nl?

Het bevalt tot nog toe goed. Ik krijg alle ruimte om de gemeente Maasgouw bij DeltaLimburg.nl in beeld te brengen met uiteenlopende (actuele) onderwerpen. Ik heb daarin veel vrijheid, bij DeltaLimburg.nl denken we vooral in mogelijkheden en dat spreekt me erg aan. Wellicht kom ik u in Maasgouw nog een keertje tegen. Heeft u een (nieuws)tip? Meld het dan via info@deltalimburg.nl. Mijn collega’s of ikzelf komen graag bij u langs voor een reportage.

Foto: Leon van Lier
 
 
 

Wellicht interessant