img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-4-2020 02:27

Burgemeester Leudal sluit woning na aantreffen hennepkwekerij

Nunhem - Op 11 december 2019 heeft de politie in  een kelder van een woning Hoogstraat in Nunhem een hennepkwekerij aangetroffen. Dit is voor Burgemeester Schmalschläger aanleiding om de woning vanaf 15 april 2020 te sluiten op grond van artikel 13b van de Opiumwet. De burgemeester volgt bij handhaving de landelijke richtlijnen inzake het corona-virus. 

img

Landelijk geldt de afspraak dat tijdens de corona-crisis niemand uit huis mag worden gezet. Een uitzondering hierop zijn uithuiszetting door criminele activiteiten. Van deze uitzondering heeft de burgemeester gebruik gemaakt. De bewoners waren reeds geruime tijd op de hoogte dat de sluiting op 15 april 2020 zou worden geëffectueerd.

Drugshandel, wietteelt of de productie van andere drugs raakt buurtbewoners altijd door bijvoorbeeld stankoverlast en vervuiling, maar ook door een onveilig gevoel in de eigen woonomgeving. Daarnaast heeft het ook een negatieve invloed op de waarde van de eigen woning. Daarnaast is er mogelijk gevaar voor brand, verstikking en explosies. 

Daarom wordt iedereen opgeroepen om te melden als er een vermoeden is van drugshandel, wietteelt of productie van drugs in de eigen buurt. Neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer: 0800-7000. U kunt ook een melding doen via het digitale gemeentelijke meldpunt www.leudal.nl/ondermijning

Melden is dus altijd veilig.

 

Tags
Wellicht interessant