img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-4-2020 04:25

Ook komend weekend grenstoezicht

Regio - 17 april 2020 - Net zoals het afgelopen Paasweekend zal de marechaussee ook komend weekend grenstoezicht houden bij de grensovergangen tussen Duitsland en Nederland. Het ontmoedigingsbeleid wordt hiermee voortgezet met als doel het grensverkeer te minimaliseren.

Dat hebben de burgemeesters van de Veiligheidsregio Limburg-Noord in overleg met de marechaussee besloten.

Dat het ontmoedigingsbeleid heeft gewerkt, bleek op de plekken waar het normaal gesproken erg druk is in Noord- en Midden-Limburg en het tijdens afgelopen Paasweekend niet. Het is wel belangrijk om hier mee door te gaan. Een versoepeling van het beleid is dan ook nog niet aan de orde.  

Het afgelopen weekend bleven de Duitsers dus massaal thuis. Van de weinige Duitsers die zich toch meldden aan de grensovergangen besloot 50% in te gaan op het verzoek om te keren, aangezien er geen sprake was van een noodzakelijk bezoek aan Nederland. Boodschappen doen, een dagje uit of vakantie is niet noodzakelijk. 

De burgemeesters van Veiligheidsregio Limburg-Noord doen ook een dringend beroep op de Nederlanders zelf om niet de grens over te gaan naar Duitsland om boodschappen te halen en/of te tanken. De Duitse overheden deden deze oproep ook richting de Nederlanders. 


Foto: Mediacentrum Defensie (MCD), Phil Nijhuis

Tags
Wellicht interessant