img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-12-2018 13:00

Gemeente Leudal stemt in met financiering Haemmaeker Neer

Neer - Het college van B&W heeft ingestemd met verzoek van het bestuur van De Haemmaeker om geld beschikbaar te stellen voor de herinrichting van het gemeenschapshuis in Neer. Maar dan moet er wel aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. Het College neemt pas een definitief besluit, nadat ook de raad haar advies hierover heeft kunnen geven.

img

Foto: NeersNieuws.nl

Wethouder Stan Backus: “Om de leefbaarheid van het dorp zoveel mogelijk kracht bij te zetten, stellen wij dat initiatieven als deze van de Haammaeker een grote bijdrage hieraan leveren. We weten dat het gemeenschapshuis reeds een jarenlange thuisbasis is voor veel verschillende lokale verenigingen. Iedereen is er welkom en het bestuur staat ook open om nieuwe activiteiten in het gebouw te laten plaatsvinden".

Hij vervolgt: "Maar we stellen ook voorwaarden omdat we als gemeente ook risico lopen als we kijken naar de liquiditeit van het bestuur. Deze voorwaarden hebben onder andere betrekking op het indienen van een aanvraag financiering (renteloze lening ten bedrage van € 70.000) met onderbouwing, het verstrekken van informatie over de financiële positie, de kredietwaardigheid van het bestuur en het inzichtelijk maken van de bedragen die door externe partijen zijn toegezegd ofwel worden ontvangen".

 

Tags
Wellicht interessant