img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-4-2020 11:00

Lintjesregen 2020 in Beesel

Beesel - Door de corona-maatregelen heeft de Lintjesregen van 2020 een ander karakter gekregen dan gewoonlijk. Burgemeester Bob Vostermans heeft de drie gedecoreerden persoonlijk een bloemetje gebracht. De onderscheidingen zelf mocht hij nog niet uitreiken. Dat gebeurt later dit jaar wanneer de beperkende maatregelen tegen het coronavirus zijn versoepeld. Wie dat zijn? Lees verder.

img

Lid in de Orde van Oranje Nassau:
 
Mevrouw Nellie Jetten-Lenaers (90 jaar), Reuver

Nellie Jetten-Lenaers is sinds 1973 tot heden vrijwilligster bij de plaatselijke afdeling van het Nederlandse Rode Kruis/welfare werk. Ondanks haar leeftijd is zij nog steeds een van de hoofdleidsters van het plaatselijke welfarewerk. Ze houdt zich o.a. bezig met de inkoop van materialen en bezoekt mensen thuis die niet actief kunnen deelnemen. Ze levert haar bijdrage ook aan andere activiteiten van het Rode Kruis, zoals de collectes, de verkoop van welfareproducten en de verzorging van het avondprogramma van de vakantieboot Henri Dunant als die aanmeert in Beesel. Van 2005 tot 2013 beheerde zij de kas van de line-dancegroep van de Sociëteit voor Ouderen. Sinds 2006 tot heden verricht zij vrijwilligerswerk voor de Zorggroep Noord-Limburg: ze begeleidt de handwerk/hobbygroep van Stichting Bosdael en ze helpt bij de dagverzorging door het uitvoeren van diverse voorkomende werkzaamheden.
 
Mevrouw Angelique Aelen-Giesen (65 jaar), Reuver

Angelique Aelen-Giesen zet zich al ruim twintig jaar zich in voor de gemeenschap op het gebied van natuur en milieu met als doel bewustwording van de medemens voor de natuur. Zij is voorzitter van de plaatselijke IVN-afdeling en vrijwilligster bij IVN Limburg, het IKL en de gemeente. Zij werkte mee aan diverse projecten ter verbetering van de natuur en levert een actieve bijdrage aan bijscholingen die het IVN organiseert. Bij provinciale campagnes zoals de Bloeiende Bermen in 2004 of de Natuurkroegentocht in 2008 zorgde zij ervoor dat IVN De Steilrand hier actief bij betrokken werd. De betrokkenheid van de jeugd bij de natuur is voor mevrouw Aelen een grote drijfveer. Zij betrekt hen met eigen jeugdnatuur activiteiten zoals de organisatie van excursies, schoolgidsenwerk en markten. Met de gemeente werkt ze samen bij projecten zoals de Schone Maas actie en De Nacht van de Nacht.
 
De heer Herman Geerlings (74 jaar), Beesel

Herman (‘Herm’) Geerlings is lid van de Postduivenvereniging Beesel en vervult sinds 1999 tot heden de functie van secretaris en penningmeester. Hij is sinds 1978 ook vrijwilliger bij De Noord-Limburgse Unie van postduivenverenigingen, een samenwerkingsverband van 25 verenigingen in Noord- en Midden Limburg. Sinds 1998 vervult hij de functie van secretaris en verzamelt en coördineert hij de uitslagen van deze verenigingen en publiceert ze op de diverse postduivensites.
Ook maakt hij zich sinds 2011 als bestuurslid verdienstelijk bij Filatelistenvereniging Filvero. Al 8 jaar geeft hij informatie over het verzamelen van postzegels aan kinderen van Basisschool Bosdael in het kader van contact tussen ouderen en jongeren. Tevens is hij al ruim veertig jaar (sinds 1978) penningmeester van Hengelsportvereniging St. Joris. Hij heeft zitting in diverse commissies die activiteiten organiseren.

Foto: Leon van Lier

Tags
Wellicht interessant