img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-5-2020 03:40

Busstation NS-Roermond tijdelijk in de Veeladingstraat

Roermond - Het busstation bij het NS-station van Roermond wordt van 6 mei tot eind augustus 2020 verbouwd. In die periode is er een tijdelijk busstation op het P+R gedeelte van de Veeladingstraat. De dienstregeling verandert niet, reizigers moeten wel rekening houden met enkele minuten extra looptijd naar het station. 

De route van de bussen kan door de verplaatsing veranderen. Meer informatie hierover staat op de website van Arriva, in de reisplanner van Arriva en op schermen in bussen en treinen.
 
Fietsen en bromfietsen in de Veeladingstraat
Naast het tijdelijke busstation op de Veeladingstraat ligt een onbewaakte fietsen- en een bromfietsenstalling. Er is ook een bewaakte fietsenstalling die in verband met de coronacrisis tijdelijk gratis is (ook als fietsen er langer dan 24 uur staan). De Veeladingstraat is afgesloten voor automobilisten.
 
Het nieuwe busstation
“Het toekomstige busstation is voor reizigers een grote vooruitgang”, vertelt wethouder Rens Evers. “Veel duurzame verlichting en extra groen zorgen voor veiligheid en een prettige sfeer. De wachtruimte wordt groter en er is meer ruimte voor de bussen. Uiteraard wordt het station goed toegankelijk voor mensen met een beperking. Verder is het station klaar voor duurzame elektrische bussen.” Eind augustus zal, naar verwachting, de verbouwing van het busstation klaar zijn. Uiterlijk in november van dit jaar is het groen aangeplant.
 
Voor de hele stad en regio
De verbouwing van het busstation is onderdeel van een groter project. Samen met de provincie Limburg, NS, ProRail, Arriva en andere betrokkenen maakt gemeente Roermond van de stationsomgeving een regionaal mobiliteitsknooppunt. Een mooi visitekaartje en een aantrekkelijke locatie voor de hele stad en regio in de toekomst. Maar voor nu geldt uiteraard het advies: reis alleen met bus of trein als het écht noodzakelijk is.

Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Roermond.  

Foto: Leon van Lier (busstation dat vanaf 6 mei wordt verbouwd)

Tags
Wellicht interessant