img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-5-2020 08:26

Herdenking Nationaal Indië-monument 2020 in Roermond zonder publiek

Roermond - 11 mei 2020 - In verband met coronavirus heeft het bestuur van de Stichting Nationaal Indië-monument 1945-1962 het voor haar moeilijke besluit genomen om de tot 1 september 2020 geldende beperkende maatregelen, ook toe te passen voor de jaarlijkse herdenking op 5 september 2020. Deze herdenking zal in aangepaste vorm, zonder publiek, doorgaan en zal live te volgen zijn via tv of livestream.

img

Op dinsdag 21 april 2020 bleek uit het kabinetsbesluit dat we er nog lang niet zijn: ‘Beter voorzichtigheid nu, dan spijt achteraf’. Voor velen is dit treurig nieuws.

Ook voor het bestuur is het moeilijk om dit besluit te accepteren: "Uw veiligheid en het welzijn van u en uw familie is echter onze grootste zorg. We richten ons hierbij in het bijzonder tot de Indië-veteranen: vanwege de hoge leeftijd, vanwege veelal de broze gezondheid ‘Blijft u alstublieft thuis!’."

De jaarlijkse herdenking zal niet op gelijke wijze als in voorafgaande jaren plaatsvinden, maar zal in aangepaste vorm, zonder publiek, doorgaan zodat er toch samen kan worden stilgestaan en eer worden betoond aan allen die strijden en hebben gestreden voor vrede, vrijheid en veiligheid. 

De herdenking wordt via tv dan wel livestream uitgezonden. Meer informatie hierover volgt in een later stadium.

Foto: Leon van Lier (Nationaal Indië-monument 1945-1962)
 
 

Tags
Wellicht interessant