img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-5-2020 08:30

12 mei - Dag van de Verpleging

12 mei 2020 - Ieder jaar wordt wereldwijd op 12 mei de Dag van de Verpleging gevierd. Een dag die zeker dit jaar extra gevierd moet worden. Al weken staan zorgprofessionals in de frontlinie om de strijd tegen het coronavirus aan te gaan. Als dank en waardering voor hun inzet, daarom de oproep van beroepsorganisatie NU'91 om dit jaar massaal de vlag uit te hangen!

Naast de vlag is er ook een speciale poster ontwikkeld die te downloaden is via deze site. Deze posters kun je op het raam hangen, zodat 12 mei dit jaar niet onopgemerkt voorbijgaat. Het initiatief voor deze actie komt van NU’91, de beroepsorganisatie voor verpleging en verzorging, en wordt ondersteund door diverse landelijke partijen.

Normaal gesproken gaat NU’91 namelijk op deze dag naar verschillende zorgorganisaties voor feestelijke bijeenkomsten en activiteiten. Daarnaast deelt de beroepsorganisatie de gratis glossy FLOOR uit als cadeautje voor de beroepsgroep. Dit jaar is echter alles anders, maar dat was voor de NU’91 geen reden om het dan maar niet te vieren.

Stella Salden, voorzitter NU’91: “We horen en zien de verhalen van de mensen uit de zorg. Dag in, dag uit, staan zij daar – met gevaar voor hun eigen gezondheid – in de frontlinie om anderen te helpen. Eindelijk zien we de waardering waar zij al jaren recht op hebben en juist die waardering moet op 12 mei extra zichtbaar zijn.”

Tags
Wellicht interessant