img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-5-2020 11:17

SJG Weert: welkom in het 1,5m-ziekenhuis

Weert - Op maandag 11 mei 2020 is de tent voor de hoofdingang van het SJG Weert in gebruik genomen. Om het oppakken van de reguliere zorg mogelijk te maken, gelden er een aantal (voorzorgs)maatregelen, waaronder een telefoontje één dag voor de afspraak.

img

Consulten met je behandelend arts of verpleegkundige worden waar mogelijk telefonisch of via beeldbellen georganiseerd. Zo wordt het aantal fysieke contactmomenten beperkt. Als een bezoek aan het ziekenhuis noodzakelijk is, bijvoorbeeld omdat er ook onderzoek moet plaatsvinden, dan ga je alleen. Tenzij er begeleiding noodzakelijk is, zoals bij kinderen en kwetsbare ouderen of bij een slechtnieuwsgesprek, dan mag er wel één persoon als begeleiding meekomen.

Het is voor iedereen wennen. Zoveel controles, zoveel beperkende maatregelen; wie had een paar maanden geleden kunnen denken dat de wereld er zo uit zou komen te zien.

Ivo van Dooren (gynaecoloog): “Ook voor onze medewerkers die gewend zijn om dichtbij hun patiënten te staan is dit nieuw en is het soms moeilijk. Maar toch. Hoe vervelend ook: het kan even niet anders. Om iedereen zo goed mogelijk te beschermen en een nieuwe virusuitbraak te voorkomen, moeten we ons allemaal aan de nieuwe regels houden. Voor elkaar, met elkaar. Het is van levensbelang.”
 
Meer informatie over de (voorzorgs)maatregelen vindt u op de website van het SJG Weert.

Ook in het Laurentius Ziekenhuis in Roermond verloopt een bezoek anders dan u bent gewend.
 
 
 
 
 

Wellicht interessant