img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-5-2020 03:05

Digitale Oppe Koffie VKKL - gemeenschapshuizen en corona

Regio - Op dinsdag 19 mei 2020 organiseert VKKL (Vereniging Kleine Kernen Limburg) een digitale Oppe Koffie voor bestuurders van gemeenschapsaccomocaties. Er staan twee onderwerpen op de agenda (elk met een eigen sessie) die velen bezighouden in deze tijd: 'de financiën in tijden van corona' en 'hoe en wanneer kunnen deze accomodaties weer open?' 

img

Financiën in tijden van corona

Het coronavirus heeft grote financiële gevolgen voor gemeenschapsaccommodaties. Door de gedwongen sluiting, hebben ze geen bron van inkomen. In sommige gevallen lopen de kosten wel door. Denk hierbij aan het betalen van huur (mits niet uitgesteld), personeelskosten of andere kosten zoals belasting. Daarnaast geven besturen door de provincie aan nog niet inzichtelijk te hebben wat de precieze financiële schade is of gaat zijn als gevolg van corona. In deze sessie worden concrete handvatten gegeven hoe de omzetderving inzichtelijk te maken, hierover het gesprek aan te gaan met gebruikers en de gemeente én is er ruimte om vragen te stellen en kennis uit te wisselen met andere bestuurders van gemeenschapsaccommodaties.

Hoe en wanneer kunnen ze weer open?

Naast de financiële gevolgen, bereiden gemeenschapsaccommodaties zich voor op een (gedeeltelijke) heropening. Wanneer de gemeenschapsaccommodaties weer open kunnen, is op dit moment nog niet geheel duidelijk maar naar alle waarschijnlijkheid vanaf 1 juni. Daarom is het belangrijk om na te denken over de periode dat de deuren weer open mogen: moet je een protocol opstellen om met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM weer open te kunnen? Hoe zorg je voor voldoende hygiëne en veiligheid? Voelen vrijwilligers zich nog 'veilig' om hun vrijwilligerswerk uit te voeren? Heeft het uberhaupt  zin om de deuren te openen als er nog maar een beperkt aantal bezoekers mag komen? 

Aanmelden

Heb je interesse om deel te nemen aan één of beiden sessies? Geef je dan snel op! Het is mogelijk om maximaal per sessie één bestuurder af te vaardigen. 

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN

Foto: DeltaLimburg.nl (gemeenschapshuis De Roffert, Buggenum)

Tags
Wellicht interessant