img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-5-2020 09:00

LLTB - Samen sterk tegen hennepteelt in het buitengebied

Roermond - Agrarische ondernemers hebben al jaren last van criminelen die hun maïs- of aspergepercelen gebruiken voor de hennepteelt. Ondanks de coronacrisis gaat de Limburgse Land- en Tuinbouw Bond (LLTB) ook dit jaar van start met het project ‘Hennepbestrijding buitengebied’ om een bijdrage te leveren aan het tegengaan en voorkomen van criminaliteit in het buitengebied. LLTB-leden kunnen zich tot 18 mei 2020 aanmelden.

img

"Illegale hennepteelt zorgt bij getroffen ondernemers voor veel ergernis, schade, verdachtmakingen en rompslomp’, vertelt LLTB-voorzitter en portefeuillehouder Léon Faassen. ‘Daarom organiseert de LLTB al vele jaren het project ‘Hennepbestrijding buitengebied’. Ook in deze lastige tijden willen we als sector weer onze verantwoordelijkheid nemen en de criminaliteit op preventieve wijze een halt toeroepen."

Door de actieve inzet van de LLTB, gemeenten, provincie, Openbaar Ministerie en politie worden maïs- en aspergepercelen van deelnemende LLTB-leden vanaf de weg en zo mogelijk vanuit de lucht extra gecontroleerd op de aanwezigheid van hennep. Door deelname kunnen deelnemers zichzelf en hun bedrijf beter beschermen tegen deze vorm van criminaliteit.

LLTB-leden kunnen aan het project deelnemen door het formulier, dat zij deze week per post hebben ontvangen, ingevuld te retourneren vóór maandag 18 mei 2020 te retourneren, per mail (info@lltb.nl) of per fax (0475-333243). Via dit formulier kunnen ondernemers de perceelcoördinaten van hun maïs- of aspergepercelen opgeven. 

De Limburgse Land- en Tuinbouw Bond (LLTB) is dé belangenbehartiger van agrariërs in Limburg.

Foto: FB LLTB

Wellicht interessant