img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-5-2020 10:37

Het team van DeltaLimburg.nl - Claire Hartzuiker

Het team van DeltaLimburg.nl bestaat uit een aantal zeer betrokken en gemotiveerde mensen, die met veel passie en energie reportages en programma's maken in Midden-Limburg. Soms alleen, soms in teamverband. DeltaLimburg.nl zou niet zijn wat het nu is, zonder hun tomeloze inzet. Ze stellen zich graag aan jullie voor!

img

Ik ben Claire Hartzuiker, nu 20 jaar oud en studeer sinds dit schooljaar journalistiek in Utrecht op de Hogeschool. 

Sinds wanneer ben je betrokken bij DeltaLimburg.nl?
Gelijk al vanaf het begin. Mijn eerste item was op 5 december 2018 toen de Top 2000 bus naar Roermond kwam, samen met Fred Simons.
 
Wat houden je werkzaamheden in?
Vooral verslaggeving, maar natuurlijk houdt het maken van een item nog veel meer in. Zo ga ik vooraf met de mensen in gesprek en probeer ik een zo goed mogelijk verhaal neer te zetten.  Zoals bij de serie over de WOP (Wijkontwikkelingsplan) van de Donderberg, maar ook BOOT Düsseldorf bijvoorbeeld waarbij we een hele dag op pad zijn geweest. Ik spreek dan erg veel mensen en betrokkenen. Maar ook bij verschillende events gaan we de straat op, zoals bij de City Light Run in Roermond. 
 
Sinds wanneer ben je werkzaam in de mediawereld?
Ik had Fred Simons leren kennen tijdens de examenstunt van onze middelbare school. Dat jaar had ik samen met een klasgenoot veel van deze stunts opgezet en toen ik Fred daar zag rondlopen met zijn camera, wilde ik maar al te graag laten zien wat we dit jaar uit de kast hadden getrokken. Dit was destijds voor RTV Roermond en pakte erg leuk uit. Sindsdien is het balletje gaan rollen en maak ik samen met Fred regelmatig items voor DeltaLimburg.nl. Vanwege mijn studie in Utrecht ben ik nu natuurlijk minder vaak beschikbaar. 
.
Hoe bevalt het bij DeltaLimburg.nl?
Ik weet nog goed dat ik het wel spannend vond toen ik voor de eerste keer een interview afnam voor de camera. Ik had wel al ervaring met presenteren, maar dat was vooral tijdens een concert op school of met muziek. Elke keer leerde ik weer wat bij met de hulp van Fred en feedback van het team. Bij DeltaLimburg.nl krijg ik veel vrijheid om mijn eigen presentatie in te vullen, het hoeft niet altijd precies volgens het boekje, hierdoor wordt een item vaak leuker en spontaner. Om uiteindelijk een goed item neer te zetten is een goede samenwerking nodig en gelukkig is die er bij DeltaLimburg.nl.  
 
 
 

Wellicht interessant