img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-5-2020 09:00

Onderzoek flora en fauna Wonen Limburg

Regio - 16 mei 2020 - Wonen Limburg neemt bij veel woningen energiebesparende maatregelen. Om hierbij rekening te kunnen houden met beschermde diersoorten (zoals huismus, gierzwaluw en vleermuizen), wordt in mei t/m september 2020 's avonds en 's nachts onderzoek gedaan bij woningen in woonwijken. De medewerkers komen niet op privéterrein en zijn herkenbaar aan hun hesje. Ook mag je altijd vragen naar identificatie.

img

Onderzoek

Om bij renovaties rekening te houden met deze beschermde diersoorten, brengt woningcorporatie Wonen Limburg in kaart waar deze soorten voorkomen. Daarvoor zijn de adviesbureaus Faunaconsult en Econsultancy ingeschakeld. In de periode mei tot en met september 2020 bezoeken zij verschillende wijken in Limburg.  

Waarom onderzoek rondom woningen

Aangezien de huismussen en gierzwaluwen tegen zonsondergang in de woning vliegen en vleermuizen juist dan uit de woningen, vinden de onderzoeken plaats in de avond, nacht en vroege ochtend. De onderzoekers kijken of er dieren naar binnen of buiten vliegen bij de gevels en zijn hiervoor een aantal uur per dag in de wijk. Naast de camera’s die de onderzoekers meenemen, gebruiken de onderzoekers soms ook een zaklamp. Als het nodig is, schijnen zij hiermee op de gevels. 

Herkenbaarheid van de onderzoekers

De onderzoekers blijven tijdens het werk op openbaar terrein (trottoir en/of openbare weg) en zullen zich niet op jouw terrein begeven. De medewerkers van Faunaconsult zijn herkenbaar aan een groen hesje. De medewerkers van  Econsultancy zijn herkenbaar aan een geel of oranje reflecterend hesje. Je kunt de medewerkers die onderzoek doen altijd vragen naar de bedrijfspas of identificatie.

Vragen

Heb je vragen over deze onderzoeken? Neem dan contact op met het WoonAdviesTeam van Wonen Limburg via 088 – 385 0800. 

Foto: huismus 

Tags
Wellicht interessant