img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-5-2020 06:01

Burgemeester Roermond reageert op weekenddrukte Designer Outlet Roermond

Roermond - 18 mei 2020 - Burgemeester Rianne Donders reageert naar aanleiding van de berichtgeving over de vele bezoekers aan het Designer Outlet Roermond afgelopen weekend. Haar letterlijke statement:

img

“Sinds de opening van het Designer Outlet Centre (DOC) in Roermond heeft de gemeente dagelijks gecontroleerd. Het DOC heeft veel minder bezoekers dan voor de crisis. Toch zien we ook dat mensen zich minder goed aan de maatregelen (kunnen) houden wanneer het drukker wordt. Ook zien we dat de maatregelen in het veiligheidsplan van het DOC nog beter en verder doorgevoerd kunnen worden. 

Ik heb onze waarnemingen gedeeld met de voorzitter van de veiligheidsregio. Als de situatie niet verbetert, voorzie ik serieuze problemen rondom nog drukkere dagen. Hemelvaartsdag is daar een voorbeeld van.

Onze inspanningen blijven er op gericht te voorkomen dat het Coronavirus verder wordt verspreid.   

De versoepeling in de maatregelen gaat er van uit dat mensen hun gezonde verstand blijven gebruiken, afstand houden van elkaar en de hygiënevoorschriften naleven. In het afgelopen weekend is gebleken dat zowel het gedrag van bezoekers, maar ook de maatregelen die zijn getroffen, beter moeten. Ik heb de voorzitter van de veiligheidsregio vandaag gevraagd dit bij de afgesproken evaluatie van de opening te betrekken.”
 

Tags
Wellicht interessant