img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-5-2020 11:31

Zwembad 't Ligteveld Neer blijft hele seizoen dicht

Neer - 19 mei 2020 - Het bestuur van Zwembad 't Ligteveld in Neer heeft de voor haar moeilijke beslissing moeten nemen om het zwembad dit seizoen niet te openen. De 1,5 meter samenleving voor iedereen ouder dan 12 jaar maakt het voor het recreatieve zwembad haast onmogelijk om dit in goede banen te leiden. 

Op Gaer nao Naer is een brief gepubliceerd van het bestuur met als letterlijke tekst:

"Beste zwemmers,

Met de prachtige temperaturen in zicht voor de komende week, moeten we jullie met pijn in ons hart mededelen dat we de knoop hebben doorgehakt om ons zwembad niet te openen dit seizoen.

De overheid versoepelt dan wel de richtlijnen voor het buiten sporten en zwemmen, maar de gevolgen van de 1,5 meter samenleving voor iedereen vanaf 12 jaar maakt het voor ons als recreatief zwembad haast onmogelijk om dit in goede banen te leiden. Het kost zo veel organisatie om aan alle richtlijnen te voldoen, dit is in de de praktijk voor ons gewoonweg niet haalbaar. Denk hierbij aan een maximum aantal bezoekers per dag, het beperkte aantal mensen in het bad en het voor onze vrijwilligers continue moeten handhaven van de regels. De gezondheid van onze vrijwilligers en onze gasten staat op nummer een. Wanneer wij beslutien om met deze omstandigheden toch open te gaan, brengen wij ieders gezondheid in gevaar. Als bestuur kunnen wij dit risico niet nemen.

Het was een hele moeilijke, maar wel overwogen beslissing. We hopen op jullie begrip. Ondertussen zitten wij niet stil en bereiden wij ons langzaam voor op ons jubileumjaar in 2021. Zwembad 't Ligteveld bestaat dan 50 jaar. We hopen er dan een onvergetelijk jaar van te kunnen maken.

Met vriendelijke groeten, Bestuur zwembad 't Ligteveld. Jack, Johan, Ellen, Geraldine, Marianne & Sanne"

Foto: DeltaLimburg.nl
 

Tags
Wellicht interessant