img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-5-2020 04:25

Missiebureau Roermond in actie voor mondmaskers voor Afrika - wie helpt mee?

Roermond - 20 mei 2020 - Het Missiebureau van het bisdom Roermond is een actie gestart om mondmaskers te maken voor Afrika. Vrijwilligers worden opgeroepen om zelf maskers te naaien. Het Missiebureau zorgt vervolgens dat de maskers naar projecten in Afrika worden gestuurd, in eerste instantie naar een kindertehuis in Uganda. 

Als er voldoende maskers binnenkomen, kunnen er ook andere projecten worden gesteund.

Het idee om vrijwilligers mondmaskers te laten maken, komt van directeur Elianne van den Heuvel van het Missiebureau. “We kregen een foto toegestuurd van een medewerker van kindertehuis St. Noa’s Family, die met een blad van een boom een provisorisch mondmasker had gemaakt. Dat raakte me zo, dat we direct besloten hebben actie te starten om echte mondmaskers te maken.” 

In kindertehuis St. Noa’s Family is de Limburgse missionaris pater Piet Hooyschuur lange tijd actief geweest. Hij woont nu in Heythuysen, maar heeft nog altijd contact met tehuis in Uganda, waar inmiddels ook vergaande voorzorgsmaatregelen gelden, maar waar met heel provisorische middelen moet worden gewerkt.

De professionele mondmaskers (FFP2/3) zijn ook in Afrika voorbehouden aan medewerkers in de gezondheidszorg. De zelfgemaakte maskers kunnen echter ook enige bescherming bieden, mits ze op de juiste wijze zijn gemaakt. Het Missiebureau heeft daarom een handleiding beschikbaar gesteld om zelf mondmaskers te maken en roept mensen die handig zijn met naald en draad op om mee te helpe maskers te maken. De eerste maskers zijn inmiddels al binnen. Hopelijk volgen er in de komende weken nog veel meer. 

De maskers kunnen worden opgestuurd naar het Missiebureau van het Bisdom Roemrond: Swalmerstraat 100, 6041 CZ in Roermond.

Foto: Missiebureau Roermond

Tags
Wellicht interessant