img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-5-2020 10:41

Kans zeer groot dat je momenteel teveel betaalt voor autoverzekering

21 mei 2020 - Het afsluiten van een verzekering is voor de meeste mensen een noodzakelijk kwaad. Echt zin heb je er meestal niet in om je in deze materie te verdiepen. Ook het vaak nogal technische taalgebruik in dergelijke documenten moedigt het doornemen ervan bepaald niet aan. Het liefst besteden we de zaak uit aan een tussenpersoon en daarna kijken we er vaak een hele tijd niet meer naar om. Verzekeringsmaatschappijen hopen daar eigenlijk stiekem ook een beetje op, want zolang jij niets van je laat horen, loopt de premie gewoon door en kan bij hen de schoorsteen flink roken. De kans is groot dat je momenteel teveel betaalt voor je autoverzekering.

Minder schadeclaims
Zeker wanneer het al een tijdje geleden is dat je voor het laatst bent overgestapt naar een andere verzekeraar, is het verstandig om de premies die de maatschappijen in rekening brengen voor de diverse autoverzekeringen eens naast elkaar te leggen. De maatschappij is immers voortdurend in ontwikkeling en de laatste tijd is er nogal wat gebeurd in de wereld. Die gebeurtenissen hebben allemaal invloed op de hoogte van jouw premie.

- We werken vaker thuis, dus we maken minder kilometers in onze auto’s. Minder kilometers is minder kans op schade.
- Doordat ook andere mensen vaker thuis blijven, is het minder druk op de weg. Als je er dan een keer met de auto op uit trekt, is de kans op een aanrijding kleiner.
- Er worden de laatste tijd minder auto’s gestolen. Autodiefstal legt een behoorlijke druk op de de hoogte van de premie. Maar die druk is dus nu afgenomen.

Al met al zijn er dus minder schadeclaims en daardoor kan de maandelijkse premie omlaag. Dat gebeurt ook, want al vrij snel nadat Nederland in een intelligente lockdown ging, adverteerde een grote verzekeraar met dit heuglijke feit. Een slimme zet, want daarmee pak je allicht weer wat extra marktaandeel. Maar de andere aanbieders kunnen natuurlijk niet achterblijven en dus is het zaak om kritisch te blijven vergelijken.

Autoverzekering 18-jarige vaak duurder
Als je 18 jaar bent en net je rijbewijs gehaald hebt, ben je nog niet zo ervaren op de weg. Je wordt dan aangemerkt als beginnend bestuurder en om je auto te laten verzekeren zul je dieper in de buidel moeten tasten. Ook dan loont het zich de moeite om te zoeken naar de voordeligste optie.

Partnercontent/ foto: Ante Hamersmit
 

Tags
Wellicht interessant