img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-5-2020 09:00

Waterschap Limburg plaatst 250 mezenkastjes tegen eikenprocessierups

23 mei 2020 - Waterschap Limburg gaat 250 mezenkastjes plaatsen om zo een bijdrage te leveren aan de bestrijding van de eikenprocessierups. Ze worden opgehangen langs die watergangen waar de eikenprocessierups zeer actief is. Een deel van deze mezenkasten wordt ook ter beschikking gesteld aan partners en inwoners van Limburg. Heb je interesse? Meld je dan snel aan. Zolang de voorraad strekt.

img

Har Frenken van Waterschap Limburg: “De mezenkasten hangen we op langs onze watergangen om de overlast van de eikenprocessierups naar de toekomst toe hopelijk te verkleinen. Ook onze aanpak ten aanzien van biodiversiteit draagt daar aan bij. Want de rups heeft naast vogels, ook andere natuurlijk vijanden zoals kevers, sluipwespen en vleermuizen. Daar waar het kan streeft Waterschap Limburg naar een omgeving met een rijke vegetatie en variatie aan wilde planten en diersoorten. Zodat ook op die manier de biodiversiteit bevorderd wordt en bijvoorbeeld de verdere verspreiding van de eikenprocessierups wordt tegengegaan.”

Mezenkasten

Een deel van deze mezenkasten wordt ook ter beschikking gesteld aan partners en inwoners van Limburg. Belangstellenden kunnen zich melden via info@waterschaplimburg.nl. De actie geldt zolang de voorraad strekt. Het afhaalmoment in Horst, Sittard of Roermond, wordt later bepaald en is afhankelijk van de Corona-situatie. De afhaalactie stond gepland voor maart, maar is door Corona niet doorgegaan.

Tags
Wellicht interessant