img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-5-2020 12:20

Toon Hermans Huis Roermond gaat weer (beperkt) open

Roermond - Het Toon Hermans Huis Roermond (THHR) gaat vanaf 1 juni 2020 weer open. Voorlopig alleen op de dinsdag en donderdag, met inachtneming van alle richtlijnen rondom het coronavirus. Er wordt gestart met de gespreksgroepen lotgenoten en gereguleerde inloop. Spontaan binnenlopen is helaas nog niet mogelijk, wel op afspraak.

Op de dinsdag en donderdag is het THHR ook weer telefonisch bereikbaar. De activiteiten gaan afhankelijk van de actualiteit weer in september van start. 

Met de inachtneming van de richtlijnen van de Rijksoverheid en de adviezen van branchevereniging IPSO, zal nauwgezet deze openstelling en de wijze waarop het aanbod wordt georganiseerd stapsgewijs en niet sneller dan verantwoord georganiseerd worden. Daarom is de ondersteuning momenteel anders georganiseerd dan de gasten gewend zijn. Spontaan binnenlopen is helaas nog niet mogelijk.  

Het THHR is op dinsdag geopend van 9.30 tot 17 uur voor de gespreksgroepen lotgenoten en 1 op 1 gesprekken met de psychotherapeute. De gasten kunnen op afspraak met de psychotherapeute deelnemen aan de groepsbijeenkomsten of een 1 op 1 gesprek. Het vooraf kenbaar maken is noodzakelijk om te voorkomen dat er te veel deelnemers zijn bij een bijeenkomst.

Op de donderdag is het THHR geopend van 9.30 tot 17 uur om binnen te lopen voor een gesprekje met een gastvrouw. Gasten zijn op afspraak van harte welkom in de ochtend (9.30 tot 12.30 uur) of in de middag (13 tot 17 uur). Buitenactiviteiten in de tuin zijn tijdens deze inloop eventueel mogelijk, bijv. schilderen en tekenen, handwerken, gezelschapsspel. Uiteraard kan er ook buiten een kopje koffiegedronken worden in de mooie stadstuin.

Om de veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen zijn er diverse richtlijnen en maatregelen en opgesteld: 
- Een gespreksgroepje mag maximaal bestaan uit drie personen (excl. psychotherapeute)
- In de woonkamer mogen maximaal vier personen aanwezig zijn
- Per dagdeel is één gastvrouw of heer aanwezig
- Tijdens de inloop kunnen per dagdeel maximaal drie gasten terecht
- Altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar houden
- Vrijwilligers en gasten komen niet naar het huis als zij (milde) klachten hebben, maar ook als een van de huisgenoten klachten heeft
- In de gang mogen niet meer dan twee personen aanwezig zijn
- Vanwege de smalle gangen in het huis wordt “éénrichtingsverkeer” ingesteld. Door de voordeur komen mensen naar binnen en door de achterdeur gaat men naar buiten

In principe worden geen beschermingsmiddelen gebruikt tijdens de gesprekken. Het handhaven van de minimale afstand van 1,5 meter biedt voldoende veiligheid. Men is vanzelfsprekend vrij in de keuze om mondkapje of handschoenen te gebruiken binnen het huis.

Lucinda Lodenstein, directeur Toon Hermans Huis Roermond: "Het Toon Hermans Huis kijkt ernaar uit om de deur weer te openen en de gasten weer op een (verantwoorde) manier te ontmoeten!!"
Tags
Wellicht interessant