img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-5-2020 06:00

Actieve handhaving op (brom)fietsers voetgangersgebied binnenstad Roermond

Roermond - 23 mei 2020 - Om 1,5 m afstand te kunnen houden heeft de gemeente Roermond in de binnenstad verschillende maatregelen getroffen: ondernemers mogen geen uitstallingen op de stoep plaatsen en daarnaast is het winkelcentrum in de binnenstad aangewezen als voetgangersgebied. Dit betekent voor (brom)fietsers en scooterrijders dat zij in dat gebied van 12 tot 18 uur en op donderdag tot 21 uur niet mogen fietsen/rijden. Er wordt actief gehandhaafd.

img

Samen met de ondernemers zijn maatregelen getroffen die helpen de afstand te bewaren. Voor de ondernemers betekent dat onder andere dat zij hun uitstallingen op het trottoir hebben weggehaald om zo maximale ruimte te maken in de straten. Van de bezoekers aan de binnenstad wordt verwacht dat zij zich aan de richtlijnen houden.

Dit geldt ook voor de (brom)fietsers en scooterrijders. Voor hen geldt dat het tot 12 uur en na 18 uur is toegestaan door de binnenstad te fietsen. Daarna handhaaft de gemeente Roermond actief als mensen op de (brom)fiets of scooter door de binnenstad rijden.  

De verkeersregels
Het winkelcentrum in de binnenstad is aangewezen als voetgangersgebied. Hier mag je alleen fietsen en rijden met gemotoriseerde voertuigen op de tijdstippen zoals vermeld op de borden. Gemotoriseerde voertuigen mogen dan alleen laden en lossen.

Wanneer wel en niet fietsen 
Van 12 tot 18 uur en op donderdag tot 21 uur is het verboden om te fietsen door het voetgangersgebied van de binnenstad. Buiten die tijden mag er wel gefietst worden en daarbij hebben voetgangers altijd voorrang.

Foto: gemeente Roermond

Tags
Wellicht interessant