img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-5-2020 09:34

IVN Roermond schrapt jaarprogramma 2020

Roermond - 25 mei 2020 - Het bestuur van IVN Roermond e.o. heeft met spijt in haar hart het moeilijke besluit moeten nemen om het hele jaarprogramma 2020 te schrappen. Excursies onder leiding van een gids zijn in deze 1,5 meter samenleving niet te realiseren en daarnaast behoren de meeste leden tot de risicogroep. Het bestuur kan en wil het risico niet dragen.

img

Het volledige bericht van het bestuur:

"Het is al weer een tijdje geleden dat u van ons, het bestuur van IVN Roermond e.o. hoorde. Maar natuurlijk volgen wij de actualiteiten ook op de voet, zoals waarschijnlijk iedereen. 

Afgelopen week hebben wij voor het eerst sinds maart weer een bestuursvergadering gehad, met 1,5 meter regel in acht natuurlijk. Tijdens die bestuursvergadering hebben wij een ongelofelijk moeilijk besluit genomen.

We schrappen namelijk, met spijt in ons hart, het hele jaarprogramma 2020. Ook onder de nieuwe, versoepelde corona-maatregelen kunnen excursies niet georganiseerd worden zoals wij dat graag zouden doen. Bijvoorbeeld, als we met ‘slechts’ 10 personen zijn, op een smal paadje, zou de totale afstand ruim 15 meter zijn. De gidsen kunnen niets laten zien, zullen moeten schreeuwen etc. Voeg daar bij dat een groot gedeelte van onze leden helaas tot de risicogroep behoren, en u begrijpt dat wij als bestuur dit risico niet kunnen en willen dragen.

Bovenstaand bericht is natuurlijk voor niemand leuk. Geloof me als ik zeg dat we hier echt moeite mee hebben. We zien echter geen andere weg. Voorlopig. Want natuurlijk blijven we de actualiteiten in de gaten houden. Mochten de maatregelen versoepeld worden door Kabinet en RIVM, dan kunnen we, en zullen we ons opnieuw beraden. 

Bestuur IVN Roermond e.o."

De afdeling Roermond e.o. is actief in de gemeenten Roermond, Roerdalen, Maasgouw, Leudal en Echt-Susteren. In dit gebied zijn vele mooie natuurgebieden te vinden, zoals onder andere Nationaal Park de Meinweg, het Swalmdal, De Doort, het Leudal, Luzenkamp, Landgoed Rozendaal, Munnigsbosch, Koningsteen, Beegderheide, Linner Heide, Hoosden en diverse gebieden rond de Maasplassen.

Foto: Leon van Lier (Leubeek in het Leudal)

Tags
Wellicht interessant