img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-5-2020 16:50

Nationale Balkon Beweegdag komt naar Leudal

Hunsel - Tijdens de Nationale Balkon Beweegdag op vrijdag 29 mei 2020 zorgt het Nationaal Ouderenfonds voor extra beweging. Ook in de gemeente Leudal. Samen met de beweegcoaches van Leudal Leeft kunnen senioren van Woonzorgcentrum Bruggerhof in Hunsel vanaf hun balkon meedoen met het sportieve evenement. 

img

Het Balkon Bewegen is tijdens de coronatijd ontstaan. “Al verschillende keren zorgden we voor beweging bij de senioren in Leudal, uiteraard op gepaste afstand. Het is voor hen erg belangrijk om in beweging te blijven en hun weerstand op peil te houden. Maar daarnaast is het natuurlijk ook vooral erg leuk. Ouderen kijken echt uit naar de beweegmomenten. Daarom lieten we een initiatief als deze natuurlijk niet aan ons voorbij gaan”, aldus beweegcoach Matti.  

Senioren in het zonnetje gezet

“We zitten nu natuurlijk veel binnen en krijgen nauwelijks bezoek”, aldus een van de senioren. “Normaal gesproken maak ik een rondje hier in de buurt of maak ik een praatje met de buren. Dat zit er nu niet in. Als we allemaal tegelijkertijd op het balkon staan, kunnen we elkaar toch even zien. En zwaaien we even naar elkaar. Hartstikke gezellig!” Matti: “We zetten de ouderen op hun balkon in het zonnetje. Natuurlijk kunnen mensen vanuit de (binnen)tuin of galerij ook meedoen.” 
 
Meer weten over Leudal Leeft? Neem een kijkje op de website

Wellicht interessant