img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-5-2020 14:49

Nog geen groen licht voor koren en blaasorkesten

28 mei 2020 - Afgelopen dinsdag heeft minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCenW) bekend gemaakt dat koren en blaasorkesten toch nog niet mogen gaan repeteren met maximaal 30 personen vanaf 1 juni 2020. Ze wil nader onderzoek afwachten van o.a.  de technische universiteiten van Eindhoven en Delft over de kans op coronabesmetting bij blazen en zingen.

img

Repeteren
Aanvankelijk gaf de cultuurminister nog aan dat het voor koren en muziekgezelschappen was toegestaan om vanaf 1 juni 2020 weer te repeteren, zolang de groep niet groter zou zijn dan dertig personen en er anderhalve meter afstand tussen de zangers en/of musici zou zijn.

Onderzoek
Zij komt terug op het besluit, omdat ze nader onderzoek van onder andere de technische universiteiten van Eindhoven en Delft wil afwachten over de kans op coronabesmetting bij blazen en zingen.
 
Amateurverenigingen
Limburg kent vele tientallen, zo niet honderden, koren, harmonieën en fanfares. Deze voornamelijk amateurverenigingen staan voorlopig nog in de wacht, terwijl andere culturele instellingen zoals musea en theaters hun deuren weer mogen openen. Wanneer de universitaire onderzoeken zijn afgerond is nog niet duidelijk. Daardoor is ook nog niet bekend vanaf welk moment koren en orkesten weer samen mogen musiceren.

Bron: OLS federatie / Foto: Koninklijk Roermonds Mannenkoor
 

Wellicht interessant