img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-5-2020 15:20

Reizen met het Openbaar Vervoer per 1 juni 2020

Regio - 30 mei 2020 - Met ingang van 1 juni 2020 verandert er veel als je met het Openbaar Vervoer wilt reizen. Zo wordt een mondkapje verplicht, anders mag je niet mee en riskeer je een forse boete. Ook mag het OV alleen worden gebruikt voor noodzakelijke reizen, niet voor een dagje uit. Er wordt vanaf maandag weer zoveel mogelijk volgens de normale dienstregeling gereden.

img

Mondkapje verplicht 

Omdat 1,5 meter afstand houden lastig is in de bus en trein, zit je vanaf 1 juni allemaal in de bus of trein met een niet-medisch mondkapje op. Draag je geen mondkapje? Dan kun je niet mee in de bus en trein. Bovendien riskeer je een boete van € 95 (Arriva). Je zorgt zelf voor het aanschaffen van de mondkapjes. Alleen een sjaal of andere gezichtsbedekking is niet voldoende. Zet het mondkapje op ruim voordat je de bus of trein instapt.  

Normale dienstregeling

Alle bussen en treinen gaan voor zover mogelijk weer volgens de normale dienstregeling rijden. Er wordt hard gewerkt om alles weer letterlijk op de rails en de weg te krijgen. Check voor vertrek de reisplanner van Arriva of NS voor de juiste vertrektijden.  

Zorg voor jezelf 

Probeer tijdens je reis voldoende afstand te houden en ga niet vlakbij of naast iemand zitten. Koop je vervoerbewijs voordat je aan de reis begint. Denk van tevoren goed na of je reis écht nodig is. Het OV is geen uitje. Werk zoveel mogelijk thuis, mijd de spits, houd 1,5 meter afstand waar mogelijk en neem extra hygiëne-maatregelen zoals handen wassen. Reis niet met het OV bij klachten die lijken op corona, zoals neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts. 

Afbeeldingen: Arriva

Wellicht interessant