img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-6-2020 10:07

Vanaf 1 juni 2020: bel 0800-1202 voor testafspraak coronavirus

Venlo - 1 juni 2020 - Vanaf 8 uur maandagochtend 1 juni 2020 kan iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, bellen naar het nummer 0800-1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 8 tot 20 uur. GGD Limburg-Noord opent per 1 juni 2020 een dubbele teststraat aan de Nijmeegseweg 40 in Venlo, waar 720 testen per dag kunnen worden afgenomen.

De locatie is alleen op afspraak te bezoeken. De teststraat is open van 8.00 uur tot 20.00 uur. Is er sprake van een besmetting met het coronavirus, dan volgt een bron- en contactonderzoek.

Om het coronavirus nu en de komende tijd onder controle te houden is uitgebreid testen en – bij besmetting – een bron- en contactonderzoek cruciaal. De afgelopen tijd is er door GGD Limburg-Noord hard gewerkt om de testcapaciteit en het bron- en contactonderzoek uit te breiden, zodat er breed getest kan worden.

De prognose voor juni is dat 24.000 mensen in Nederland per dag getest worden. Dit loopt op tot 70.000 testen per dag in december. Vertaalt naar Limburg-Noord betekent dit het testen van ongeveer 700 mensen per dag in juni tot 2.100 testen per dag later in het jaar. Uitgaande van de inschatting dat 5% van deze testen een positieve uitslag heeft, zullen er 35 bron- en contactonderzoeken per dag nodig zijn. Een aantal dat kan oplopen tot 105 per dag later in het jaar.
 
Henk Janssen (adjunct-directeur GGD Limburg-Noord): “Het testen en uitvoeren van bron- en contactonderzoek is een vast onderdeel van ons werk. Maar het uitvoeren op deze schaal is ook voor onze GGD een enorme klus die we niet alleen kunnen uitvoeren. Naast het extra inzetten van collega’s uit onze eigen organisatie hebben we contact gezocht met bestaande en nieuwe partners die ons gaan helpen.”

Event Medical Service en Rode Kruis ingezet voor testen

Voor de bemensing van de teststraat werkt GGD Limburg-Noord samen met Event Medical Service (EMS) uit Uden, gespecialiseerd in medische hulpverlening bij evenementen, en het Rode Kruis. 
 
Meer informatie over deze coronatest vind je op deze webiste van de Rijksoverheid.  

Tags
Wellicht interessant