img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-6-2020 11:10

Digitale collecteweek Epilepsiefonds

Regio - 3 juni 2020 - Het Epilepsiefonds collecteert dit jaar digitaal, mensen kunnen gewoon vanuit de veiligheid van hun huis collecteren en doneren. "Veiligheid staat voorop", aldus directeur Joost Wijnhoud. De jaarlijkse collecteweek, die duurt tot en met 6 juni, is een van de belangrijkste weken voor het Epilepsiefonds. Het fonds subsidieert wetenschappelijk onderzoek en biedt hulp en informatie. 

img

Joost Wijnhoud, directeur Epilepsiefonds: “Dit was geen eenvoudig besluit. De collecteweek is een van de belangrijkste weken van het jaar voor ons fonds. Gelukkig biedt online collecteren uitkomst. Zo kunnen onze collectanten toch collecteren maar dan vanuit de veiligheid van hun eigen huis.” Wil je ook steunen? Geef dan aan de digitale collectebus via epilepsie.nl/geef.
 
Dankzij de inkomsten uit de collecteweek kunnen cruciale stappen gezet worden in epilepsie-onderzoek. Het Epilepsiefonds subsidieert wetenschappelijk onderzoek en biedt hulp en informatie.

Eén van de mensen die geholpen is dankzij de steun van het Epilepsiefonds, is de twaalfjarige Matthijs. Hij had vierentwintig uur per dag aanvallen. Pas na een spannende operatie werd hij aanvalsvrij. Zijn moeder, Anne Kien, vertelt: “Hij kreeg de kans om opnieuw te beginnen en ik kreeg mijn zoon terug. Dankzij de inzet van het Epilepsiefonds, hadden de artsen de juiste kennis om hem te helpen." Het Epilepsiefonds gunt iedereen een leven zonder aanvallen.
 
Epilepsie is een tijdelijke functiestoornis in de hersenen die zich uit in aanvallen. Iedereen kan op elke leeftijd epilepsie krijgen. In Nederland leven zo’n 180.000 mensen met de aandoening, waarvan dertig procent veel last blijft houden van aanvallen. Over het ontstaan van epilepsie is nog steeds te weinig bekend. Daarom subsidieert het Epilepsiefonds jaarlijks veelbelovende wetenschappelijke onderzoeken.

Meer informatie vind je op de website van het Epilepsiefonds.
 

Wellicht interessant