img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-6-2020 09:00

Een weekend lekker werken in de Midden-Limburgse natuur

Midden-Limburg - 6 juni 2020 - Het IVN Zuid-Kennemerland nodigt natuurliefhebbers die het leuk vinden om de handen uit de mouwen te steken, van harte uit voor een werkweekend in het natuurgebied Linnerheide bij St. Odiliënberg. Van 28 t/m 30 augustus 2020. Overnacht wordt op een kleine natuurcamping naast de Linnerheide, maar hoeft niet. Thuis eten en slapen is ook mogelijk.

img

Deelnemers aan dit weekend gaan Amerikaanse eiken zagen om zonplekken te maken voor de zeldzame kleine ijsvogelvlinder. Op de eerste activiteit aldaar vorig jaar zat hij meteen op zo'n open plek. "Er is te weinig variatie in dit bos; geen beheer zou verlies betekenen van deze mooie soort. Dit natuurwerken hier is heel hard nodig!", alsdus de organisatie.

Natuurlijk wordt overal de 1,5 meter richtlijn aangehouden.

Deelnemers overnachten op minicamping OSSA Basecamp naast de Linnerheide in eigen tent/caravan of camper. De kosten voor dit weekend bedragen € 35 euro. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Zorg zelf voor een tent, werkkleding en de eigen spullen. Natuurlijk is er een s’ avonds een spetterend kampvuur.

Het IKL en Limburgs Landschap zorgen voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen, vlaai bij de koffie én soep. Er zijn al 23 deelnemers. Wie in de buurt woont en overdag wilt meedoen is ook van harte welkom! Leeftijd maakt niet uit.

vrijdag 28 augustus: middag - vanaf 13 uur werken in de natuur. Avond - informatieve lezing door de boswachter.

zaterdag 29 augustus: werken in de natuur.

zondag 30 augustus: excursie/ natuurwandeling in Nationaal Natuurpark De Meinweg.

Aanmelden en informatie per e-mail via marcmargriet@hetnet.nl of telefonisch bij Marc van Schie 06-22575748.  

Wellicht interessant