img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-6-2020 05:20

Nieuwe datum én voorzitter SamenLoop voor Hoop Roermond

Roermond - 7 juni 2020 - Gisteren en vandaag zouden bijna 2.000 deelnemers en survivors hun beste beentje voorzetten tijdens de 5e editie van de SamenLoop voor Hoop Roermond. Vanwege het coronavirus kon het evenement helaas niet doorgaan, maar er is nu een nieuwe datum geprikt: 5 en 6 juni 2021. Daarnaast heeft de organisatie nog een andere primeur: Bart Lickfeld neemt het stokje over als voorzitter.

img

“Natuurlijk is het jammer dat we moesten verplaatsen, maar we zijn blij dat we onze lustrum-editie alsnog kunnen voortzetten”, aldus de nieuwe voorzitter van de SamenLoop Roermond. Bart neemt het stokje over van Marieke Wijnbeld, die vorig jaar moeder werd en als vicevoorzitter betrokken blijft. “Nu de nieuwe datum bekend is, hebben de teams weer een concreet vooruitzicht om naartoe te werken. De reacties zijn uitermate enthousiast. We hebben ontzettend veel zin in onze lustrum-loop!”

De SamenLoop voor Hoop is een 24 uur durende wandelestafette, waarbij deelnemers van alle leeftijden zich samen sterk maken om geld in te zamelen voor KWF en samen stilstaan bij de ziekte kanker. Bij de Roermondse editie lopen de deelnemers in teamverband één etmaal rondes op de atletiekbaan van Sportpark de Wijher in Roermond. De SamenLoop symboliseert op deze manier de onophoudelijke strijd tegen kanker. Gedurende en voorafgaand aan het evenement organiseren de teams allerlei activiteiten om geld in te zamelen voor het goede doel.

Daarnaast zijn er bijzondere ceremonies als eerbetoon aan kankerpatiënten, hun naasten en nabestaanden, afgewisseld met muzikale optredens. Ook is er een KinderLoop, speciaal voor de jongere doelgroepen die helaas ook worden geconfronteerd met (de gevolgen) van kanker. Tijdens de SamenLoop is er echter bijzondere aandacht voor de zogeheten ‘survivors’: mensen die momenteel vechten tegen kanker of inmiddels genezen zijn verklaard. Zij zijn de eregasten van het evenement.

Meer informatie is te vinden op de website van SamenLoop voor Hoop.  

Tags
Wellicht interessant