img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-6-2020 11:15

Skatebaan Roermond blijft gesloten

Roermond - 10 juni 2020 - Claire Hartzuiker - Restaurants, musea en bioscopen mogen vanaf 1 juni weer open. Het skatepark in Roermond blijft echter gesloten, want besmet raken met het coronavirus wil niemand. Ondanks groot protest van de jongeren. Deze onvrede was er ook al vóór 1 juni, omdat het Outlet centrum wel geopend was en ook druk bezocht werd. De jongeren uiten hun onvrede vooral op sociale media met foto’s van de drukte in het Outletcentrum.  UPDATE: skatebaan per 15 juni weer open.

img

De jongeren vinden vooral dat er sprake is van selectief beleid en dat er te streng gehandhaafd wordt naar hun doelgroep. "Zo ben ik al twee keer op mijn vingers getikt door de boa of stadswacht toen ik met familie een ommetje ging maken, terwijl er topdrukte was in het Outlet’’, vertelt Mees (22) bewoner en fotograaf die ook eerder dit punt benadrukte op zijn sociale media door middel van een oproep naar alle bewoners.

Ook vindt hij het onredelijk dat jongeren rond de 18  een boete van 400 euro ontvangen. "Die kunnen ze niet betalen sinds veel jongeren hun baan verloren zijn, omdat ze werken in de horeca of met een 0 uren contract zitten.’’ Dit was nog voor 1 juni. 

Tot op heden zijn nog steeds foto’s en oproepen te zien richting de gemeente met vragen over de drukte in het Outlet. In de berichten die de ronde doen worden foto’s gemaakt van de rijen in het Outlet waar niet of weinig afstand gehouden wordt met de tekst: Maar het skatepark mag niet open vanwege samenscholing?

De Gemeente Roermond heeft nog geen reactie gegeven en ik zelf ben ook nog in afwachting van een reactie over dit probleem.

Op de website van de gemeente Roermond staat dat veelal jongeren zich niet konden houden aan het samenscholingsverbod. Hoeveel boetes er in totaal zijn uitgedeeld en hoeveel procent daarvan jongeren zijn, is nog niet bekend. In andere gemeente zie je ook dat vaak de jongere doelgroep meer boetes ontvangt. Maar ook aan ouderen worden waarschuwingen uitgedeeld.

De uit Roermond afkomstige Claire Hartzuiker is eerstejaars studente Journalistiek. Ze klimt vanaf nu regelmatig in de pen om te schrijven over wat haar opvalt en bezighoudt.   

Tekst en foto's: Claire Hartzuiker
 
 

Wellicht interessant