img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-6-2020 13:45

Amateur schrijfwedstrijd De Raadselige Roos 2020 van start

14 juni 2020 - De 28ste editie van de Raadselige Roos van Literair Café Venray staat op het punt van beginnen. Alle Nederlandstalige amateurdichters en -prozaschrijvers in Nederland en België mogen vóór 1 oktober 2020 hun gedicht en/of prozaverhaal insturen. Het thema van deze editie van de Raadselige Roos 2020 luidt: ‘dwarsliggers’. Dit thema is verplicht voor alle inzendingen, zowel proza als poëzie. 

img

Deze schrijfwedstrijd is bedoeld voor iedereen, die wil dichten en of schrijven en dat verder wil ontwikkelen. De Raadselige Roos biedt een uniek podium om eigen  literair werk aan een deskundige jury en een literatuur minnend publiek voor te leggen.

Het volledige regelement staat op de website van Literair Café Venray. Een gedicht moet uit minimaal 50 en maximaal 150 woorden bestaan. Een verhaal uit minimaal 500 en maximaal 1500 woorden. De ingezonden gedichten en/of prozaverhalen mogen niet eerder gepubliceerd zijn en dienen in het Nederlands of Vlaams geschreven te zijn.

Evenals in de voorafgaande jaren worden de door de vakjury’s gekozen gedichten en verhalen van  de winnaars van de eerste, tweede en derde prijzen en de genomineerden, vijf in de beide categorieën, samen met een passende beeldend kunstwerk in kleur, in een mooie bundel,  Raadselige Roos 2020, gepubliceerd. Ook het gedicht van de door de publieksjury gekozen winnaar en eveneens van vijf genomineerden worden met een beeldend kunstwerk gepubliceerd.

De drie eerste prijswinnaars ontvangen een bronzen trofee + boekenbon van € 30 + het juryrapport + een boeket ‘Rooyse’ rozen. De beide tweede prijswinnaars de boekenbon van € 25 + het juryrapport + boeket rozen. De beide derde prijswinnaars de boekenbon van € 20 + het juryrapport + boeket rozen.

Over de datum, plaats en tijdstip van de bekendmaking van de winnaars uit de genomineerden en prijzenuitreiking van de Raadselige Roos 2020 kan op dit moment nog niets met zekerheid gezegd worden i.v.m. de coronamaatregelen. Het streven is een feestelijke bijeenkomst in januari 2021 in de Venrayse Schouwburg, net in de afgelopen jaren.

De uiteindelijke datum, plaats en tijdstip zullen tijdig aan alle deelnemers meegedeeld en op de van Literair Café Venray vermeld worden.

Voor informatie over de schrijfwedstrijd de Raadselige Roos 2020 kun je terecht op de website van Literair Café Venray. Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar raadseligeroos@literaircafevenray.nl

Foto: Literair Café Venray (de te winnen trofees)

Wellicht interessant