img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-6-2020 15:00

NIEUW bij DeltaLimburg.nl - Eerste kennismaking met Linda

Weert - 16 juni 2020 - Vanaf nu elke tweede donderdag de rubriek van Linda Gielen over alles wat te maken heeft met boeken, lezen en schrijven. Volgende week donderdag haar eerste column. Ze stelt zich hier graag zelf aan jullie voor: "Ik ben Linda Gielen, ‘boekenwurm’ pur sang en trotse (mede)eigenaar van een vrije uitgeverij van boeken in Weert en schrijfster van een sprookjesboek en kinderboeken." 

img

"Ik kan me nog goed herinneren dat ik als klein kind mijn eerste leeshonger heb ervaren. Ik ben opgegroeid in een klein Limburgs dorp zonder bibliotheek, met slechts op gezette momenten een bibliobus met feitelijk toch wel heel erg veel van hetzelfde. Toen er niets meer voorhanden was, las ik maar weer voor de zoveelste keer hetzelfde stripboek van mijn broer, of ik haalde oude boeken van zolder. Lezen is dan ook altijd een onderdeel van mijn leven geweest en gebleven. Nog steeds lees ik alles wat los en vast zit. Van fantasyboeken tot aan vakliteratuur en van roman tot aan filosofische werken, geen boek dat me snel zal vervelen.

Naast lezen en schrijven hou ik ook enorm van natuur, dieren, historie, kunst en cultuur. Met regelmaat ben ik dan ook te vinden in ons prachtige Limburgse landschap tijdens een van mijn (lange) wandelingen. Ik geniet van muziek, (schilder)kunst en het bezoeken van historische plekken. Dit brengt me inspiratie en inzicht bij het schrijven van verhalen.

Want ook
schrijven is een vast onderdeel van mijn leven. Met regelmaat help ik auteurs van onze uitgeverij bij het opschrijven van hun verhaal en zelf schrijf ik dagelijks mijn gedachten van me af. Ook schrijf ik met enorm veel plezier aan mijn eigen sprookjesboek en kinderboeken, waarmee ik wat extra magie en verwondering in de wereld hoop te brengen.

Uitgeverij Bullseye Publishing staat letterlijk voor ‘schot in de roos’, een term o.a. bekend van het darten (Bull’s Eye). Echter daarnaast staat de naam ook voor eigenzinnigheid, doorzettingsvermogen en enthousiasme. In tegenstelling tot wat veel mensen verwachten staat het echter niet voor een (agressieve) stier (bull) maar voor een hond, namelijk de Franse buldog, wat tevens het beeldmerk is.

Als uitgever en mens staat bewustzijn of bewustwording (persoonlijke ontwikkeling) bij mij hoog in het vaandel. Ik geef dan ook bijzondere verhalen uit, die ieder op zich iets moois bij te dragen hebben aan de bewustwording van de lezer. De genres zijn zeer divers te noemen, van kinderboeken tot aan filosofie, van vakliteratuur en biografieën tot aan esoterie, en alles wat daartussen valt.

Een boek schrijven is voor de meeste mensen een heel proces. Daar waar alleen een bundeling papier in de boekwinkel ligt, wordt het proces ervoor en erachter vaak onderschat. Vanuit auteurs is dan ook onze vaste slogan ontstaan: ‘We don’t just publish books, we publish dreams’. Vrij vertaald: we publiceren niet zomaar boeken, we publiceren dromen.


Vrijwel elke auteur loopt al lang rond met een droom, het publiceren van zijn/haar verhaal. Een auteur die bij ons past, wil niet alleen een boek uitgeven, maar veel meer dan dat. Het is vaak een lang gekoesterde droom om op een verhalende manier een bepaald inzicht of een bepaalde boodschap de wereld in te helpen, en wij zijn er trots op dat we daarbij mogen helpen… op een duurzame en milieubewuste wijze, alles zelf in eigen beheer.  

Heb jij een vraag over schrijven, over uitgeven, over een boek of over boeken in het algemeen? Stuur deze dan naar linda@bullseyepublishing.nl en wie weet zal deze worden beantwoord in een van mijn volgende columns.

Inspirerende groet en graag tot volgende week donderdag, Linda"

Neem ook eens een kijkje op haar website www.bullseyepublishing.nl

Foto: John Peters

Wellicht interessant