img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-6-2020 11:38

Ommetje Ellburg - wandelen door natuurgebieden rondom Ell

17 juni 2020 - In de zomermaanden zet hoofdredacteur Helian van Lier wekelijks een van de vele mogelijkheden om er een dagje op uit te gaan in Midden-Limburg in het zonnetje. Deze week een wandeltocht rondom Ell in de gemeente Leudal: 13 km door de natuurgebieden het Heijkerbroek, de Krang en de Ellburg met start- en eindpunt in Ell: 'Ommetje Ellburg'. 

img

Een wandeltocht door de natuurgebieden het Heijkerbroek, de Krang en de Ellburg. Het aantrekkelijke Heijkersbroek is een populierenbos die door gewijzigd beheer een mooi gevarieerd bos is geworden. De Krang is zowel historisch als natuurlijk een rijk gebied, rondom de boerderijen (nu deels buiten gebruik) liggen de bolle akkers die zo kenmerkend zijn voor dit gebied. Het natuurgebied de Ellburg heeft als bijzonderheid een eeuwenoude vluchtschans die werd ontdekt bij de herinrichting van de Tungelroyse Beek. De schans bestaat uit een stuk grond met een gracht en aan de binnenzijde een meters hoge aarde omwalling. De schans werd gebruikt tijdens de 80-jarige oorlog als vluchtschans.

84% van deze wandeltocht is onverhard, waardoor deze route niet geschikt is voor rolstoelen of kinderwagens.

Mits de geldende regels worden nageleefd, zijn honden toegestaan in dit gebied.

Start- en eindlocatie: bij de kerk, Niesstraat 1, Ell 

Hier kun je de routekaart bekijken en de route downloaden.

Deze wandeling is samengesteld door Adrie Raaijmakers: "Favoriet zijn wandelingen met een combinatie van natuur, landschap en historie. De door mij gemaakte wandelroutes lopen dan ook voor een deel door natuurgebied en voor een deel door open landbouwgebied, een ideale combinatie voor natuur en landschap. Zijn er historische bezienswaardigheden hoe klein dan ook dan worden deze eveneens in mijn wandelroutes verwerkt."

Foto: Adrie Raaijmakers

 

Tags
Wellicht interessant